Šio recepto tešlą lengva paruošti, o įdaras gali būti bet koks.
Skaniausias lauro pyragas su kopūstais ant kefyro pasirodys iš pirmo karto / My koliažas, TikTok ekrano nuotrauka
Viena paprasčiausių kepimo rūšių yra lauro pyragas. Tešla patiekalui paruošiama per kelias minutes – tereikia ingredientus sumaišyti šakute. Tada mišinys užpilamas ant įdaro ir kepamas orkaitėje. Receptas ir paprastas, ir išradingas. Vieno tokio gaminio užtenka pamaitinti visą šeimą.
Anksčiau taip pat rašėme, kaip paruošti tinginius beliašus neminkant tešlos ir neformuojant.
Baikite kefyro pyragą su kopūstais
Maisto gaminimo tinklaraštininkė cook_julija_simonchuk savo kepimo receptu pasidalijo TikTok. Pasak kulinarės, įdaras gali būti bet koks – mėsa, žuvis, sūris, daržovės ar net kažkas saldaus. Vaizdo įraše matomas lauro pyragas su kopūstais.
Įdarui naudojami šie ingredientai:
- pusė kopūsto galvos;
- vieną svogūną;
- vieną morką;
- trys šaukštai aliejaus;
- druskos, pipirų, prieskonių pagal skonį.
Tešlai skirti produktai:
- trys šimtai mililitrų kefyro;
- trys kiaušiniai;
- du šimtai gramų miltų;
- keturi šaukštai sviesto;
- žiupsnelis sodos;
- žiupsnelis druskos;
- sezamo sėklų papuošimui.
Įdarui smulkiai supjaustykite svogūnus ir sutarkuokite morkas. Įkaitintoje keptuvėje su aliejumi apkepkite daržoves, kol taps auksinės spalvos (apie 5 min.). Smulkiai supjaustykite kopūstus ir sudėkite į keptuvę. Pasūdykite, pagardinkite pipirais ir troškinkite, kol beveik išvirs (apie 20 min.) ant silpnos ugnies.
Tešlai dideliame dubenyje sumaišykite visus ingredientus: kefyrą, kiaušinius, druską, aliejų. Kad pyrago įdaras ant kefyro būtų birus, nepamirškite įberti sodos. Supilkite miltus ir plakite plaktuvu, kad neliktų gumuliukų.
Taip pat skaitykite:
Įjunkite orkaitę, kad įkaistų iki 180°. Kepimo formą išklokite pergamentu. Supilkite pusę tešlos. Ant jos paskleiskite kopūstų įdarą. Tada užpilkite likusią tešlos dalį ir pabarstykite sezamo sėklomis.
Pyragą su kefyro su kopūstais įdaru kepkite apie 30 minučių. Paruošimą galima patikrinti pagal auksinę plutą ir sausą dantų krapštuką. Jei įdarui imsite mėsos ar žuvies, juos reikėtų dėti paruoštus.

