Gardus naminis majonezas per 5 minutes: daugiau nebepirksite parduotuvėje pirkto majonezo

Naminis majonezas yra daug skanesnis nei pirktas parduotuvėje, be to, iš pirmo karto pavyksta pagaminti teisingą majonezą.

Nustebsite, kad naminis majonezas yra paprastas receptas su nebrangiais produktais / My koliažas, „Instagram” ekrano nuotrauka, nuotrauka depositphotos.com

Ne paslaptis, kad parduotuvėje pirktas majonezas nėra pats naudingiausias produktas, kurio sudėtis kelia daug abejonių. Negalime tiksliai žinoti, ką ten įdėjo gamintojas. Kitas dalykas – naminis majonezas. Šis apetitą žadinantis padažas yra natūralaus skonio, kvepia kiaušiniais ir jame visiškai nėra cheminių priedų.

Žinodami, kaip pasigaminti naminio majonezo, niekada nebegalėsite grįžti į parduotuvę. Juk naminis padažas nepalyginamai skanesnis. Jis ruošiamas elementariai – tereikia visus ingredientus suplakti blenderiu arba plaktuvu.

Naminis majonezas – klasikinis receptas

Patiekalo pagrindą sudaro saulėgrąžų aliejus ir kiaušinis, kurie suplakami į vientisą emulsiją. Specifinį skonį padažui suteikia garstyčios, actas ir cukrus. Jei norite, galite pridėti česnako, citrinos sulčių ar žolelių.

Naminio majonezo ingredientai 1 kiaušiniui:

  • du šimtai dvidešimt mililitrų saulėgrąžų aliejaus;
  • valgomasis šaukštas garstyčių;
  • šaukštelis cukraus;
  • šaukštelis acto;
  • žiupsnelis druskos;
  • vienas kiaušinis.

Kad padažas būtų vientisas ir lengvai maišomas, prieš tai ingredientus išimkite iš šaldytuvo ir pašildykite iki kambario temperatūros.

Visus ingredientus, išskyrus actą, sudėkite į nedidelį stiklainį. Padažą pradėkite plakti panardinamuoju maišytuvu dideliu greičiu. Iš pradžių ašmenis laikykite prie dugno. Kai padažas pradės balti ir taps vientisas, supilkite actą. Tada pakelkite ir nuleiskite mikserį, kol emulsija virs majonezu. Iš viso padažą plakite apie 5 minutes.

Taip pat skaitykite:

Jei naminis majonezas per skystas, palikite jį 2 valandoms šaldytuve ir dar kartą suplakite, įpilkite daugiau aliejaus. Jei labai tirštas, praskieskite vandeniu. Padažą sandariai uždarytame inde šaldytuve laikykite ne ilgiau kaip 5 dienas.

Žinodami, kaip pasigaminti naminį majonezą, pamilsite šį padažą / nuotrauka depositphotos.com

Naminis majonezas be kiaušinių

Jei dėl kokių nors priežasčių nenorite naudoti kiaušinių, galite jų atsisakyti. Šis padažas yra švelnesnio ir kreminio skonio.

Jums reikės šių ingredientų:

  • šimtą mililitrų pieno;
  • du šimtai mililitrų saulėgrąžų aliejaus;
  • pusantro valgomojo šaukšto acto;
  • šaukštelis garstyčių;
  • žiupsnelis druskos;
  • žiupsnelis cukraus.

Pirmiausia stiklainyje 1-2 minutes plakite pieną ir sviestą. Tada supilkite likusius ingredientus. Padažą dar kartą suplakite iki vientisos masės ir pagal skonį pasūdykite. Jei reikia, įpilkite tai, ko trūksta, ir įpilkite daugiau sviesto, jei mišinys labai skystas.

Naminis majonezas ant pieno laikomas ilgiau nei kiaušinių majonezas – apie 10 dienų.

Jus taip pat gali sudominti naujienos:

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Naudingi patarimai ir gyvenimo triukai