Daugelis namų šeimininkių nerimauja, kad be šalto rūsio daržovės greitai suges.
Nukopijuota nuoroda
Kur laikyti kopūstus, jei neturite rūsio / Koliažas: My, nuotrauka: depositphotos.com
Svarbiausia iš naujienų:
- Kopūstus galima laikyti be rūsio, naudojant balkoną, šaldytuvą ar vėsią patalpą.
- Taip pat veiksmingas senas daržovių laikymo smėlyje ar pjuvenose būdas.
- Norint sutaupyti vietos, kopūstus galima užšaldyti
Ruduo – gausaus derliaus metas, įskaitant ir tokią populiarią daržovę kaip kopūstai. Tai universalus barščių, įdarytų kopūstų, salotų ir net sveikų kokteilių ingredientas. Tačiau nuėmus derlių kyla svarbus klausimas: kaip išlaikyti kopūstus šviežius, traškius ir sultingus iki pavasario ar net vasaros, jei neturite rūsio.
Daugelis mano, kad be šalto rūsio daržovės pasmerktos greitai sugesti. Iš tiesų šiuolaikiniai savininkai jau seniai išmoko apsieiti be tradicinio laikymo, rašo TSN.
Kopūstai – ne tokie išrankūs, jei žinote keletą gudrybių. Ir net paprastame miesto bute galite sukurti jam patogias sąlygas, kurios išlaikys jį šviežią kelis mėnesius į priekį.
Taigi jei jau nuskynėte ar nusipirkote keletą kopūstų, nesijaudinkite.
Geriausios kopūstų laikymo vietos, jei neturite rūsio
LodžijaĮstiklintas balkonas arba lodžija idealiai tinka, jei temperatūra yra 0…+5 °C. Suvyniokite daigus į kraftpopierių, sudėkite juos į dėžes ir šaltomis naktimis uždenkite antklode. Venkite saulės – ji yra šviežumo priešas.
Šaldytuvas
Jei kopūstų yra nedaug, padalykite juos į dalis, suvyniokite į maistinę plėvelę arba apdorokite silpnu acto tirpalu. Daržovių zonoje jis išsilaikys iki 2 mėnesių, o su actu – dar ilgiau.
Sandėliukas arba vėsus kambarys
Jei turite negyvenamąją patalpą, kurioje nėra šildymo, tai yra tinkamiausia vieta. Kopūstus galima pakabinti prie žiedinių kopūstų arba išdėlioti ant audeklu dengtų lentynų. Svarbiausia – sausra ir vėdinimas.
Smėlis ir pjuvenos
Į medinę dėžutę supilkite sauso smėlio arba pjuvenų sluoksnį, išdėliokite gūžes, neliesdami viena kitos, ir užpildykite viršų. Šis metodas tinka net ir šaltose patalpose.
Šaldymas
Kopūstus supjaustykite griežinėliais, nusausinkite ir supakuokite į maišelius. Šaldiklyje jie išsilaiko iki metų – puikiai tinka barščiams ar įdarytiems kopūstams gaminti.
Jus gali sudominti:
Jei pastebėjote klaidą, paryškinkite reikiamą tekstą ir paspauskite Ctrl+Enter, kad informuotumėte redakciją.

