Paruošti raugintus kopūstus visai nesudėtinga, jei žinote patikrintą receptą.
Nukopijuota nuoroda
Raugintų kopūstų receptas / Koliažas: My, nuotrauka depositphotos.com
Yra daugybė raugintų kopūstų receptų. Kiekviena šeima turi savų paruošimo paslapčių: kažkas deda morkų, kažkas – obuolių, o kai kas renkasi spanguoles. Myas rado patikrintą raugintų kopūstų receptą, kuriuo pasidalijo maisto tinklaraštininkė TikTok @yuliia.senych.
Beje, anksčiau dalijomės dieviškų raugintų kopūstų pomidorų receptu.
Ingredientai: 1:
- kopūstai – 1 kg;
- druskos – 22 g (arba 2 % visos masės);
- morkos – 50 g.
„Svarbu – nevartokite joduotos druskos. Kopūstai neišeis”, – pažymi kulinarinio tinklaraščio autorė.
Gaminimo procesas
Pirmiausia reikia išsirinkti šviežią ir „elastingą” kopūstą. Tada jį reikia smulkiai supjaustyti ir perkelti į gilų dubenį. Čia pat reikėtų sutarkuoti morkas.
Kopūstus pabarstykite druska ir pradėkite juos gnaibyti, kad išsiskirtų sultys.
Maisto tinklaraštininkė pažymi, kad svarbu imti sultingus kopūstus, jei sulčių neužteks, teks paruošti daugiau sūrymo.
Gerai išmaišę kopūstus, imame stiklainius ir į jų dugną įdedame lauro lapą ir pipirų žirnelius. Tada pradedame kopūstus gerai užspausti.
Kiekvieną sluoksnį gerai prispaudžiame, kad galiausiai stiklainyje esantys kopūstai būtų visiškai apsemti sultimis. Įdėkite stiklainį į lėkštę, jei sultys išbėgtų.
Moteris pabrėžia, kad jei sultys nepadengs kopūstų, jie taps juodi ir skleis nemalonų kvapą.
Kopūstus stiklainiuose reikia palikti šiltoje ir tamsioje vietoje bent tris dienas be dangtelio. Kasdien kopūstus reikėtų pabadyti mediniu pagaliuku, kad iš dugno išeitų dujos.
Šiam procesui pasibaigus, medine mentele paspauskite kopūstus, kad jie vėl pasidengtų sultimis.
Po 3 dienų kopūstus galima ragauti.
Paruoštus raugintus kopūstus reikia laikyti šaldytuve, sulčių nusunkti nereikia.
Gero apetito!
Kaip virti raugintus kopūstus – žiūrėkite vaizdo įrašą:
Kiti receptai:
Apie asmenį: yuliia.senych
yuliia.senych yra populiari ukrainiečių kulinarinio tinklaraščio autorė instagrame. Tinklaraščio autorė reguliariai skelbia išskirtinius išskirtinių patiekalų receptus. Yuliia.senych yra užsiprenumeravę daugiau kaip 50 tūkst. socialinio tinklo naudotojų.
Jei pastebėjote klaidą, paryškinkite reikiamą tekstą ir paspauskite Ctrl+Enter, kad informuotumėte redakciją.

