Šiems elementariems chačapuri nereikia minkyti ir kočioti tešlos.
Greitas chačapuri keptuvėje su varške paruošiamas vos per 10 minučių / My koliažas, Instageam ekrano nuotrauka, YouTube
Gruziniškas chačapuri – tai purios mielinės tešlos ir sūrio įdaro derinys. Daugelis ukrainiečių pamėgo šį patiekalą, tačiau jį paruošti nėra taip paprasta. Laimei, yra paprastas chačapuri keptuvėje receptas, pagal kurį nereikia minkyti ir laukti, kol tešla pakils. Užtenka tik sumaišyti visus produktus ir kepti.
Paprastas ir greitas chačapuri – receptas su ingredientais
Skoniu tokie gaminiai primena plokštainį su sūrio įdaru. Kuo daugiau sūrio panaudosite, tuo skanesnis jis bus.
Norėdami kepti chačapuri keptuvėje, paruoškite ingredientus:
- Šimtas penkiasdešimt gramų miltų;
- du šimtai mililitrų kefyro;
- žiupsnelis geriamosios sodos;
- vienas kiaušinis;
- du šimtai gramų sūrio „Suluguni”;
- valgomasis šaukštas cukraus;
- žiupsnelis druskos;
- dvidešimt gramų sviesto;
- ryšulėlis žolelių.
Taip pat reikės plačios keptuvės dydžio lėkštės, kad galėtumėte lengvai apversti daiktus.
Iš anksto išimkite kefyrą iš šaldytuvo, kad jis būtų kambario temperatūros. Sumaišykite su kiaušiniu, cukrumi, druska ir soda. Įdėkite tarkuotų sulgučių ir miltų. Taip pat sudėkite smulkiai supjaustytas žoleles. Išmaišykite mišinį iki vientisos masės.
Įkaitinkite keptuvę su trupučiu aliejaus. Kai paviršius bus labai karštas, iš tešlos iškočiokite maždaug 2 cm storio plokščią duoną. Kepkite ant vidutinės ugnies 5-7 minutes iš vienos pusės. Tada padėkite plokštainį ant lėkštės, apverskite ir kepkite dar apie 3 minutes iš kitos pusės.
Taip pat skaitykite:
Tingus chačapuri geriausia patiekti karštus. Kad plutelė būtų traški, dar karštą viršų galite patepti sviestu.
Siūlomą chačapuri receptą galima paįvairinti įdarą papildant malta mėsa, grybais, kitų rūšių sūriu. Khačapuri galima gaminti ir su varške – pusę porcijos suluguni pakeisti varške.
Anksčiau pasakojome, kaip pasigaminti dar vieną gruzinišką patiekalą – charcho sriubą su jautiena ir ryžiais.

