Paprasta tobulų makaronų paslaptis: pagrindinė klaida, kurią daro beveik visi

Pagrindinė makaronų sulipimo priežastis – klaida, kurią daugelis žmonių daro gaminimo metu.

Nukopijuota nuoroda

Kaip teisingai virti spagečius / Koliažas My, nuotrauka: pixabay.com

Išmoksite:

  • Pagrindinė makaronų sulipimo priežastis – klaida, kurią anksti padaro daugelis žmonių.
  • Prieš pilant makaronus į puodą, vanduo turi užvirti.

Makaronai yra vienas mėgstamiausių mūsų patiekalų, ypač kai derinami su sodriais padažais, lydytu sūriu ar keptomis daržovėmis.

Jus gali sudominti: Kaip tinkamai paruošti bulvių košę: šefas pasidalijo svarbia paslaptimi.

Tačiau net ir tokį paprastą patiekalą galima lengvai sugadinti – ypač jei jis virto vienu dideliu lipniu gumulu, kurį nemalonu valgyti, rašo „Express”.

Kulinarijos ekspertų teigimu, pagrindinė makaronų sulipimo priežastis yra klaida, kurią daugelis žmonių daro gaminimo etape. Tai – per ankstyvas makaronų supylimas į vandenį.

Prieš dedant makaronus į puodą, vanduo turi tikrai užvirti – ne tik truputį gurkšnoti, bet virti smarkiai, su daugybe garų.

Jei nelauksite tinkamos temperatūros, makaronai pradės virti netolygiai, o išsiskyręs krakmolas juos pavers klampia, lipnia mase. Be to, makaronams vandenyje turi būti pakankamai vietos, kad virdami jie galėtų laisvai plėstis. Jei vandens nepakanka, krakmolas koncentruojasi ir viską „sulipdo”.

Daugelis žmonių bando išspręsti šią problemą į vandenį įpildami aliejaus. Tačiau, kaip pabrėžia ekspertai, tai nėra gera idėja: nors aliejus neleidžia sulipti, tačiau dėl jo makaronų paviršius tampa slidus. Dėl to padažas neprilimpa prie makaronų ir tiesiog nuslysta, o patiekalas netenka skonio.

Ką svarbu prisiminti

  • Prieš virdami makaronus palaukite, kol vanduo stipriai užvirs.
  • Vandens naudokite tiek, kad makaronai galėtų laisvai judėti.
  • Nepilkite aliejaus, jei norite, kad padažas gerai laikytųsi paviršiuje.

Taip gausite ne tik trapius, bet ir skanius makaronus, ant kurių galima puikiai sluoksniuoti bet kokį padažą.

Makaronų gaminimo paslaptis: ką sako ekspertai

Daugelis žmonių yra įpratę virdami makaronus tiesiog nusunkti vandenį, net nesusimąstydami, kad tai gali būti naudinga. Iš tikrųjų šis skystis yra tikra kulinarinė paslaptis, ypač naudinga gaminant kitus patiekalus, pavyzdžiui, kiaušinienę. Dėl jame esančio krakmolo jis gali pagerinti tekstūrą – patiekalas tampa švelnesnis, minkštas ir šilkinis.

/ Infografika: My

Kaip paruošti tobulus spagečius: kulinariniai patarimai

Eugenijus Klopotenko pasidalijo patarimais, kaip pasirinkti ir išvirti spagečius, kad jie būtų tobulai išvirti – ir tekstūros, ir skonio.

Pirkdami spagečius atkreipkite dėmesį į ant pakuotės nurodytą sudėtį. Svarbu, kad makaronai būtų pagaminti iš kietųjų kviečių. Tokiuose makaronuose yra daugiau glitimo, todėl jie neišverda, virdami nesulipsta ir išlaiko elastingą tekstūrą.

Norint pasiekti geriausių rezultatų verdant, Klopotenko rekomenduoja laikytis išbandyto santykio: 100 g spagečių – 1 litras vandens ir 10 g druskos. Tai užtikrins tolygų virimą ir neleis prilipti.

Be to, neišpilkite vandens po virimo – jame yra krakmolo dalelių, kurios puikiai sutirština padažą ir padaro jį šilkinį. Šį vandenį taip pat galima naudoti patiekalams: tiesiog sumaišykite šiek tiek su augaliniu aliejumi ir įpilkite į jau išvirtus spagečius – jis suteiks patiekalui ypatingo švelnumo ir sodraus skonio.

Anksčiau Myas rašė apie tai, kad šefas pasidalijo unikaliu bulvių košės receptu. Garsus virtuvės šefas atskleidė neįprastą bulvių košės paruošimo būdą, kurį žino tik nedaugelis.

Prisiminkite, anksčiau Myas rašė apie šimtaprocentinį bulvių atsargų taupymo būdą. Ar galima gaminti iš gležnų bulvių – kai negalima valgyti senų bulvių.

Daugiau naujienų:

Apie šaltinį:

. – tai Didžiosios Britanijos naujienų svetainė, susijusi su laikraščiu „Daily Express”, kuris yra vienas seniausių bulvarinių laikraščių Jungtinėje Karalystėje. Svetainė priklauso žiniasklaidos bendrovei „Reach PLC”, kuriai priklauso ir kiti populiarūs leidiniai, pavyzdžiui, „Daily Mirror” ir „Daily Star”.

Jei pastebėjote klaidą, paryškinkite tekstą ir paspauskite Ctrl+Enter, kad praneštumėte apie ją redakcijai.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Naudingi patarimai ir gyvenimo triukai