Namų savininkai daro klaidų, dėl kurių kyla pavojus, kad mediena blogai sudegs arba greitai suges.
Nukopijuota nuoroda
Kaip nelaikyti malkų žiemai / Koliažas: My, nuotrauka: depositphotos.com
Pagrindinis iš naujienų:
- Malkų negalima laikyti lauke ar ant žemės
- Laikant malkas šalia namo, pritraukiami vabzdžiai ir termitai
Laikyti malkas nėra taip paprasta, kaip atrodo. Netinkamas išdėstymas, per didelė drėgmė ar sandarus sudėjimas gali paversti geros kokybės malkas netinkama šildyti medžiaga.
Myas surinko pagrindines klaidas, į kurias reikia atsižvelgti prieš žiemą.
Atviras sandėliavimas
Atviroje vietoje paliktos malkos greitai sugeria drėgmę. Neuždengtos jos genda, prastai dega ir skleidžia daug dūmų. Idealiausia – po pastoge ar brezentu.
Už namo ribų
Mediena traukia vabzdžius ir termitus. Jei malkos laikomos netoli namo, kenkėjai gali lengvai patekti į vidų. Geriau jas laikyti už kelių metrų.
Blogas vėdinimas
Malkų negalima krauti šalia medžių ar statinių, kur nėra oro cirkuliacijos. Drėgna aplinka sudaro palankias sąlygas grybams augti. Rinkitės atviras, vėdinamas vietas.
Ant žemės
Sąlytis su dirvožemiu reiškia drėgmės perteklių, pelėsį ir puvinį. Naudokite betoninį pagrindą, medines sijas arba padėklus, kad malkos būtų pakeltos virš žemės.
Tvirtai ir aukštai
Malkos turėtų būti sukrautos su tarpeliais, kad būtų galima vėdinti. O krūvos aukštis neturėtų viršyti 130 cm – toks aukštis yra optimalus, kad malkos būtų prieinamos ir saugios.
Pesticidai
Malkų apdorojimas cheminėmis medžiagomis gali atrodyti logiškas, tačiau degdamos jos išskiria kenksmingas medžiagas. Geriausia šių sprendimų vengti.
Kaip laikyti malkas be papildomų konstrukcijų
„YouTube” kanale „Mivmire” vedėjas parodė, kaip patogiai sukrauti malkas. Jums tereikia malkas išdėstyti skersai. Šiam metodui net nereikia atramų. Malkos gerai stovi, laikosi ir nesikaupia. Dėl susidariusių tarpų malkos geriau džiūsta.
Jums taip pat gali būti naudinga:
Jei pastebėjote klaidą, paryškinkite reikiamą tekstą ir paspauskite Ctrl+Enter, kad informuotumėte redakciją.

