Pagal šį receptą paruošta sriuba yra prabangaus kreminio skonio.
Moliūgų sriuba – receptai / koliažas My, pixabay nuotrauka
Moliūgų tyrės sriuba yra daugelio restoranų rudens meniu. Vienu metu lengvą, maistingą ir labai aromatingą patiekalą mėgsta beveik visi. Jį nesunku pasigaminti namuose, ypač jei pasirinksite tinkamos rūšies moliūgą.
Papasakojome, kaip pasigaminti skanią moliūgų sriubą – receptas geras tuo, kad jį galite keisti pagal savo skonį. Galite pasigaminti širdingesnę versiją su gausiu sultiniu arba pasigaminti dietinę. Šis patiekalas visada gaunasi tobulas.
Anksčiau pasakojome, kaip paruošti legendinę moliūgų košę su ryžiais ir pienu.
Moliūgų kreminė sriuba – receptas kaip restoranuose
Paruošimo būdą ir skanėsto sudedamąsias dalis įvardijo kulinarinis leidinys „EatingWell”. Specialistai pataria naudoti būtent muskatinį moliūgą. Ši veislė pasižymi ypač saldžiu ir aromatingu minkštimu.
Norėdami pasigaminti moliūgų sriubą, paruoškite šiuos produktus:
- vienas nedidelis moliūgas;
- vieną svogūną;
- saliero stiebas;
- dvi skiltelės česnako;
- litras vištienos sultinio;
- penki šimtai mililitrų vandens;
- penkiasdešimt gramų sviesto;
- šaukštas alyvuogių aliejaus;
- druskos, pipirų, mėgstamų prieskonių;
- šaukštelis džiovintų čiobrelių;
- žolelių pagal skonį.
Tai „pagrindinis” receptas, kurį galite keisti pagal savo skonį. Pavyzdžiui, galite pridėti mėsos ar žuvies arba pagaminti tirštą moliūgų sriubos tyrę su grietinėle.
Keptuvėje įkaitinkite alyvuogių aliejaus ir sviesto mišinį. Salierą ir svogūną supjaustykite vienodais mažais kubeliais. Kepkite ant silpnos ugnies 4 minutes. Įmaišykite čiobrelius ir išjunkite ugnį.
Moliūgą supjaustykite atsitiktiniais gabalėliais, supilkite vandenį ir sultinį. Virkite po dangčiu ant silpnos ugnies apie 25 minutes. Daržovės turi lengvai minkštėti šakute.
Į sultinį su moliūgu įpilkite kepsnį. Įpilkite likusį ištirpintą sviestą. Moliūgų kreminę sriubą sutrinkite trintuvu iki vientisos masės. Pagal skonį įberkite druskos, pipirų. Laikykite patiekalą šaldytuve ne ilgiau kaip tris dienas.
Taip pat skaitykite:
Moliūgų tyrės sriubą rekomenduojama patiekti su džiūvėsėliais, sėklomis ir smulkintais žalumynais. Jei norite, galite įdėti mėsos, grybų, keptos šoninės ar sūrio.
Jei gaminate moliūgų tyrės sriubą su grietinėle, supilkite produktą į šiltą, ne karštą, indą. Grietinėlė sutrumpina galiojimo laiką, todėl jos reikėtų įpilti jau patiekiant.

 
 





