Kaip gaminti maistą su folija aerogrillyje: patarimai ir klaidos, kurių reikia vengti

Naudodami foliją ir pergamentą aerogrillyje sutaupysite laiko ir nervų. Tačiau yra nisų.

Nukopijuota nuoroda

Ar galima kepti elektriniame grilyje folijoje: ekspertų atsakymas / Koliažas: My, nuotrauka: ekrano nuotrauka

Sužinosite:

  • Kaip teisingai naudoti foliją aerogrillyje
  • Kas geriau tinka oro griliui – folija ar pergamentinis popierius

Aerogrilis yra neįtikėtinai patogus prietaisas, kuriuo galima vos per kelias minutes, nenaudojant daug aliejaus arba visai jo nenaudojant, paruošti daugybę patiekalų su gardžia traškia plutele.

Aerogrilio trūkumas yra tas, kad jį gali būti nelabai patogu valyti. Padėti gali aliuminio folija.

Jus taip pat gali sudominti: Orkaitė blizgės: vandens pagrindu sukurta „pasidaryk pats” gudrybė, kuri padės nuplauti visus nešvarumus.

Ar galima naudoti foliją aerogrillyje

Kaip rašo Martha Stewart, remdamasi ekspertais, aliuminio foliją ne tik galima, bet ir reikia naudoti aerogrillyje, nes ji padės greitai ir lengvai išvalyti. Pavyzdžiui, jei ant grotelių uždėsite aliuminio foliją, išvengsite lašų ir trupinių patekimo į dubenį.

Tačiau verta atsižvelgti į keletą nisų, kad nesugadintumėte buitinių prietaisų.

Pirma, folija niekada neturėtų liesti kaitinimo elemento, nes tai gali sukelti gaisrą arba sugadinti aerogrilį.

Verta nepamiršti, kad folija gali blokuoti oro cirkuliaciją, todėl svarbu ją padėti taip, kad ji netrukdytų cirkuliacijai.

Be to, visada verta patikrinti instrukcijas, kuriose pateikiama išsami informacija apie maisto ruošimą naudojant aliuminio foliją.

Kaip saugiai naudoti aliuminio foliją

Foliją reikėtų naudoti gaminant maistą, kuris gali išsilieti arba sudegti. Pavyzdžiui, padaže marinuotą vištieną arba glazūroje troškintą lašišą.

Maisto produktus, kuriuos reikia virti lėtai, pavyzdžiui, įdarytas paprikas, taip pat geriau suvynioti į aliuminio foliją.

Geriausia foliją dėti tiesiai po maistu oro kepsninės krepšyje, nes taip užtikrinsite geresnę oro cirkuliaciją kepimo metu.

Įsitikinkite, kad maistas prisispaudžia prie folijos, kad neskraidytų po visą aerogrilio vidų.

Taip pat galite uždengti dubens dugną folija, kad būtų lengviau jį išvalyti.

Svarbu neuždengti viso krepšio folija. Patartina palikti šiek tiek vietos aplink kraštus, kad karštas oras galėtų cirkuliuoti.

Folijoje padarykite skylučių, kad nebūtų ribojama oro cirkuliacija. Nenaudokite folijos kepdami lengvus patiekalus, pavyzdžiui, tortilijų traškučius. Kepant jie gali pasislinkti, dėl to folija gali pasislinkti ir užblokuoti kaitinimo elementą.

Neuždenkite oro ventiliacijos angų, nes dėl to gaminimas bus netolygus ir gali būti pažeistas aerogrilis.

Nesaugu naudoti aliuminio foliją tešlai ar padažams kepti. Tokius patiekalus geriau kepti įprastoje orkaitėje ant kepimo skardos.

Jei aliuminio folijos neturite arba nenorite jos naudoti, krepšį lengvai apipurkškite kepimo purškikliu. Tai padės išvengti prilipimo ir pagreitins valymą.

Kitas būdas, padedantis išvengti prilipimo, yra padengti patį maistą didelio dūmingumo aliejumi (pvz., vynuogių kauliukų aliejumi arba avokadų aliejumi).

Ar galite naudoti pergamentą oro kepsninėje?

Specialiai oro kepsninėms skirti pergamento lakštai yra vienas geriausių variantų.

Jie yra iš anksto išpjauti pagal krepšelių dydį ir turi mažas skylutes, kad tinkamai cirkuliuotų oras.

Svarbus patarimas: po kiekvieno naudojimo iš karto išplaukite krepšį ir priedus, kad ant jų nesusidarytų nuosėdų ir būtų išsaugota oro grotelių išvaizda.

Žiūrėkite vaizdo įrašą – Šešios klaidos naudojant aerogrilį:

Kaip rašė Myas, skrudintuvas arba elektrinė mini orkaitė yra vienas iš tų virtuvės prietaisų, kuriuos naudojame dažnai. Jis patogus ir stebėtinai universalus. Kaip ir bet kuriam kitam prietaisui, skrudintuvui reikia šiek tiek priežiūros, kad išliktų puikios būklės. Norėdami sužinoti, kaip dažnai turėtumėte valyti skrudintuvą, skaitykite: Be trupinių ir suodžių: kaip prižiūrėti skrudintuvą, kad jis tarnautų ilgiau.

Jus taip pat gali sudominti:

Apie šaltinį: „Youtube” kanalas Diana Kis

Youtube kanalą valdo mergina vardu Diana. Ji gimė ir gyvena Rygoje, Latvijoje.

„Savo kanale dalijuosi maisto gaminimo estetika paprastai, skaniai ir greitai! Čia rasite paprastų, naudingų (bet ne visada), o svarbiausia – skanių receptų kiekvienai dienai prie oro grilio ir ne tik! Taip pat parodysiu, kaip tvarkomasi mano mažame bute”, – teigiama kanalo aprašyme.

Kanalą „Youtube” prenumeruoja 121 tūkst. žmonių.

Jei pastebėjote klaidą, paryškinkite reikiamą tekstą ir paspauskite Ctrl+Enter, kad informuotumėte redakciją.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Naudingi patarimai ir gyvenimo triukai