Pasirodo, dauguma žmonių tai daro neteisingai: kaip teisingai išvirti kiaušinius

Ekspertai atskleidė pagrindinę kiaušinių virimo klaidą, kurios galima lengvai išvengti.

Nuoroda nukopijuota

Kaip išvirti kiaušinius / Koliažas: My, nuotraukos: Pixabay/stevepb, Pexels/Klaus Nielsen

Pagrindinis:

  • Kodėl negalima virti kiaušinių tiesiai iš šaldytuvo
  • Kaip išvengti kiaušinių įtrūkimo juos verdant

Daugelis šeimininkių yra girdėjusios patarimą, kad prieš verdant kiaušinius verta juos palikti kambario temperatūroje. Atrodo, kad tai smulkmena, tačiau kyla logiškas klausimas: ar tikrai tai turi įtakos patiekalo rezultatui ir skoniui? Apie tai pasakoja Myas, remdamasis pietų gyvenimu.

Taip pat ekspertai papasakojo, kaip atsikratyti grybų kartumo. Tik labiausiai patyrę grybautojai žino vieną nisą.

Kodėl šaltų kiaušinių negalima mesti į verdantį vandenį?

Jei iš karto išėmę kiaušinius iš šaldytuvo juos įmesite į karštą vandenį, yra didelė tikimybė, kad jų lukštai sutrūkinės.

Priežastis paprasta: dėl staigaus temperatūrų skirtumo kiaušinio vidus greitai išsiplečia ir lukštas neatlaiko. Dėl to baltymas gali ištekėti ir kiaušinis praranda savo formą bei išvaizdą.

Be to, trynys ir baltymas įkaista netolygiai. Norint iškepti trynį, rizikuojama perkepti baltymą, todėl aplink trynį dažnai atsiranda nemaloni žalsva spalva.

Tačiau yra paprastas sprendimas:

  • Prieš virdami leiskite kiaušiniams 15-20 minučių pastovėti kambario temperatūroje.
  • Arba panardinkite juos į šiltą (ne karštą) vandenį ir užvirkite. Taip išvengsite įtrūkimų ir gausite puikiai išvirtus kiaušinius.

Kaip ilgai virti kiaušinius / Infografika: My

Kaip padaryti, kad lukštus būtų lengva nuimti?

Yra kelios patikrintos gudrybės, padėsiančios be nervų nulupti kiaušinius:

  • Naudokite ne per šviežius kiaušinius. Šviežių kiaušinių baltymai tvirtai prigludę prie lukšto, todėl juos lengviau nulupti.
  • Įberkite druskos arba sodos. 1 arbatinis šaukštelis druskos arba geriamosios sodos litrui vandens pakeičia pH ir kiautas tampa ne toks lipnus. Druska taip pat neleidžia baltymui ištekėti, jei kiaušinis įtrūksta.
  • Staigiai atvėsinkite. Iš karto po virimo išpilkite karštą vandenį ir užpilkite kiaušinius lediniu vandeniu. Dėl temperatūros skirtumo baltymai šiek tiek susitraukia, o lukštai lengviau atsiskiria.
  • Tinkama technika. Kiaušinį trenkite į stalą, kad visame paviršiuje susidarytų nedideli įtrūkimai, tada atsargiai nulupkite lukštą, pradėdami nuo plačiojo galo.

Jei dažnai verdate kiaušinius salotoms ar pusryčiams, išbandykite šiuos būdus ir pamirškite įtrūkusius lukštus ir žalius trynius. Svarbiausia neskubėti ir duoti kiaušiniams šiek tiek laiko prisitaikyti prie karščio.

Daugiau įdomių naujienų:

Apie šaltinį: Southern Living

Southern Living yra amerikiečių leidinys, skirtas pietinių valstijų auditorijai. Jame daugiausia dėmesio skiriama pietinių Jungtinių Amerikos Valstijų gyvenimo būdui, maisto gaminimui, namų dekorui, sodininkystei, kelionėms ir istorijai.

Žurnale „Southern Living” publikuojamos tokios rubrikos kaip:

  • kulinariniai skyriai apie pietietišką maistą ir kulinarines tradicijas;
  • pietietiško stiliaus namų ir sodų architektūros ir kraštovaizdžio projektai;
  • straipsniai apie tradicijas, istoriją, lankytinas vietas ir keliones pietų Jungtinėse Amerikos Valstijose;
  • Pietietiško stiliaus interjero ir eksterjero puošybos patarimai ir idėjos;
  • praktiniai patarimai ir įkvėpimas, kaip kurti gražius sodus.

Jei pastebėjote klaidą, paryškinkite norimą tekstą ir paspauskite Ctrl+Enter, kad informuotumėte redakciją.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Naudingi patarimai ir gyvenimo triukai