Vienas iš svarbiausių veiksnių, lemiančių patiekalo sėkmę, yra riebalai, kuriuose kepate kiaušinius.
Nukopijuota nuoroda
Kaip pasigaminti tobulą kiaušinienę / Koliažas My, Pixabay/stevepb, Pixabay/jhenning nuotr.
Išmoksite:
- Kodėl riebalai yra svarbūs kepant
- Kaip riebalai veikia skonį ir tekstūrą
- Sviestas yra mėgstamiausias virėjų produktas
Kepti kiaušiniai yra vienas paprasčiausių ir populiariausių patiekalų. Atrodo elementaru, tačiau net ir tokiame, atrodytų, pagrindiniame recepte svarbūs nisai.
Anksčiau buvo pranešta, kodėl britai nelaiko kiaušinių šaldytuve.
Vienas iš pagrindinių veiksnių, lemiančių patiekalo sėkmę, yra riebalai, kuriuose kepate kiaušinius, rašo „Express”.
Kodėl riebalai svarbūs kepant
Pagrindinė riebalų funkcija – neleisti kiaušiniui prilipti prie keptuvės paviršiaus. Net plonas aliejaus ar sviesto sluoksnis sukuria apsauginį barjerą tarp kiaušinio baltymo ir įkaitusio paviršiaus. Tai ypač svarbu, jei norite, kad kiaušinis išlaikytų savo formą ir nesugestų jį apvertus.
Kaip riebalai veikia skonį ir tekstūrą
Pasirinkta riebalų rūšis turi įtakos ne tik gaminimo technikai, bet ir pagaminto patiekalo skoniui. Pavyzdžiui, augalinis aliejus suteikia neutralų rezultatą, o sviestas – išskirtinį skonį ir tekstūrą. Jis suteikia kiaušiniams sodrų, šiek tiek riešutų skonį ir padeda suformuoti apetitą keliančią auksinę plutelę.
Sviestas – mėgstamiausias kulinarinis produktas
Daugelis virėjų ir namų šefų mėgsta sūdytą sviestą. Švelnus sūrumas sustiprina kiaušinio skonį, tačiau jo neužgožia, o pabrėžia natūralias kiaušinio savybes. Be to, jis padeda tolygiai iškepti kiaušinio baltymui ir išsaugo minkštą, šilkinį trynį./ Infografika: My
Kaip sako kai kurie virėjai:
„Sviestas yra mano geriausiai saugoma skanios kiaušinienės paslaptis. Dėl jo ji tampa paprasta, aromatinga ir nepakartojama”.
Pagrindinis patiekalas
Jei norite iškepti tobulus keptus kiaušinius, atkreipkite dėmesį ne tik į techniką, bet ir į ingredientų pasirinkimą. Geros kokybės sūdytas sviestas gali pakeisti net pačius paprasčiausius keptus kiaušinius – jis sustiprina skonį, suteikia tekstūrą ir patiekalą paverčia išties ypatingu.
Puikus plaktų kiaušinių receptas: kokia paslaptis
Šio virėjo pasiūlytas kiaušinienės receptas tapo tikra TikTok sensacija. Vaizdo įrašas su jo gaminimo būdu sulaukė šimtų tūkstančių peržiūrų, o žiūrovai buvo nustebinti – kokia orinė ir turtingo skonio gali būti įprasta kiaušinienė.
Ypač stebina tai, kad tokiam rezultatui pasiekti nereikia egzotiškų produktų ar sudėtingų kulinarinių technikų. Viskas priklauso nuo detalių ir paprastų, bet svarbių taisyklių laikymosi.
Žiūrėkite vaizdo įrašą – virtas kiaušinis:
Anksčiau Myas rašė apie tai, kad kiaušiniai bus švieži ištisus metus: kur juos dėti. Vienoje neįprastoje vietoje kiaušinius galima laikyti visus metus ir jie vis tiek išliks švieži.
Primename, anksčiau rašėme apie tai, kur geriau laikyti kiaušinius ir kitus maisto produktus šaldytuve. Daugelis žmonių neteisingai išdėsto produktus šaldytuve, nes nežino vienos schemos.
Daugiau naujienų:
Apie šaltinį:
. – tai Didžiosios Britanijos naujienų svetainė, susijusi su laikraščiu „Daily Express”, kuris yra vienas seniausių bulvarinių laikraščių Jungtinėje Karalystėje. Svetainė priklauso žiniasklaidos bendrovei „Reach PLC”, kuriai priklauso ir kiti populiarūs leidiniai, pavyzdžiui, „Daily Mirror” ir „Daily Star”.
Jei pastebėjote klaidą, paryškinkite tekstą ir paspauskite Ctrl+Enter, kad praneštumėte apie ją redakcijai.