Tirpsta ant liežuvio: švelnūs rageliai ant lašinių kaip vaikystėje

Šis receptas toks paprastas, kad net nereikia jokios kepimo patirties.

Rogaliki receptas / My koliažas, YouTube ekrano nuotrauka

Traškūs, traškūs rageliai su uogiene buvo mėgstamiausias daugelio ukrainiečių vaikystės saldumynas. Garsiuosius sausainius nesunku pasigaminti namuose. Smėlio tešla laikoma viena paprasčiausių – su ja puikiai susitvarko net pradedantieji kulinarai.

Ypač skanūs šie gaminiai gaminami su lašiniais. Šis produktas suteikia tešlai purią struktūrą ir oro. Taip gamino mūsų protėviai, kuriems sviestas buvo labai brangus.

Smėlio tešla bandelėms su grietine

Skelbiame pačių sausainių receptą, kurį galima papildyti bet kokiu įdaru – uogiene, džemu, aguonomis, varške ar kondensuotu pienu.

Jums reikės ingredientų:

  • šimto gramų taukų;
  • šimtas gramų grietinės;
  • du šimtai penkiasdešimt gramų miltų;
  • šaukštelis tešlai skirto raugo;
  • valgomasis šaukštas cukraus;
  • cukraus pudros papuošimui.

Sviestą sumaišykite su grietine, miltais, miltais, puriuoju mišiniu ir cukrumi. Rankomis išminkykite minkštą ir elastingą tešlą, kuri gerai sulimpa ir nelimpa prie rankų. Dėkite į šaldytuvą 20-30 minučių.

Tešlą plonai iškočiokite ir supjaustykite pailgais trikampiais. Ant plačiosios dalies dėkite įdarą. Bagelai su vyšniomis yra skanūs. Suvyniokite bandeles ir sudėkite ant pergamentu išklotos kepimo skardos. Kepkite iki 180 °C įkaitintoje orkaitėje apie 15 minučių. Kai paruošti sausainiai atvės, pamirkykite juos cukraus pudroje.

Kaip nulaužti bandeles su lašinukais / ekrano nuotrauka iš „Youtube

Bageliai su margarinu

Šiam receptui reikia labai nedaug taukų. Tinka tiems, kurie jautriai reaguoja į jų kvapą kepiniuose.

Štai ko jums reikia:

  • Penkių šimtų gramų miltų;
  • du šimtai penkiasdešimt gramų margarino;
  • valgomasis šaukštas taukų;
  • penkiasdešimt gramų gyvų mielių arba penkiolika gramų sausų mielių;
  • valgomasis šaukštas cukraus;
  • šimtas gramų grietinės;
  • vienas kiaušinis.

Sutrinkite margariną su lašiniais ir miltais iki trupinių. Atskirai sumaišykite mieles ir cukrų, tada sumaišykite su pirmuoju mišiniu. Įdėkite kiaušinį, išplaktą su grietine, ir užminkykite standžią tešlą. Padėkite ją valandai į šaldytuvą.

Taip pat skaitykite:

Plonai iškočiokite tešlą. Supjaustykite trikampiais, sudėkite įdarą ir susukite. Kepkite bandeles 180° temperatūroje įkaitintuose kiaulės taukuose apie 15-20 minučių. Palikite ant kepimo skardos laisvos vietos, nes iškepę sausainiai pakils.

Jus taip pat gali sudominti naujienos:

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Naudingi patarimai ir gyvenimo triukai