Arbūzus galima užšaldyti, tačiau reikia laikytis kelių svarbių taisyklių.
Nukopijuota nuoroda
Kaip užšaldyti arbūzą / Koliažas: My, nuotrauka: pixabay.com, pexels.com
Išmoksite:
- Ar arbūzas gali būti užšaldytas
- Ką galima paruošti iš šaldytų arbūzų
Šaldymas – puikus būdas išsaugoti vaisius ir daržoves žiemai. Taip jie maksimaliai išsaugos visus vitaminus ir mineralus. Be to, nereikia gaišti laiko ir dėti pastangų konservuojant. Anksčiau Myas papasakojo, kaip žiemai sūdyti arbūzus. Išsamiau skaitykite medžiagoje: Sūdyti arbūzai žiemai: neįtikėtinai paprastas receptas žingsnis po žingsnio. Dabar pasidalysime dar vienu receptu, kuris suteiks vasaros skonį šaltuoju žiemos sezonu.
Konkrečiai sužinosite, kaip užšaldyti arbūzą ir kaip jį vėliau panaudoti.
Kaip rašoma „Simply Recipes”, arbūzą galite užšaldyti, tačiau turite atlikti keletą pagrindinių veiksmų ir sušaldytus vaisius naudoti konkrečiais tikslais.
Patartina šaldymui rinktis arbūzus be sėklų, kad nereikėtų vargti su sėklomis prieš ir po šaldymo, tačiau iš esmės tinka bet koks arbūzas.
Pirmiausia nupjaukite žalią žievelę ir baltą minkštimą, o rausvąją dalį supjaustykite maždaug 2,5 cm dydžio kubeliais. Vieną ar dvi dideles kepimo skardas išklokite pergamentiniu popieriumi ir išdėliokite kubelius nedideliu atstumu vienas nuo kito, kad jie nesiliestų. Užšaldykite bent vienai valandai, geriausia – dviem ar trims valandoms.
Užšaldę perkelkite kubelius į užtraukiamą šaldymo maišelį, išvėdinkite ir laikykite iki mėnesio.
Svarbus patarimas! Neužšaldykite arbūzo sveiko arba dideliais gabalais. Užšaldytą arbūzą reikia naudoti, kol jis dar sušalęs, todėl, palikus jį supjaustytą dideliais gabalais, su juo bus sunku dirbti.
Kaip naudoti šaldytus arbūzus
Kadangi arbūzas daugiausia sudarytas iš vandens, atitirpęs jis jo daugiausia netenka, todėl vaisius tampa purus.Todėl primygtinai rekomenduojama neatšildyti šaldytų arbūzų.
Laimei, šaldytas arbūzas yra labai skanus. Užtenka suvalgyti po kelis šaldyto arbūzo gabalėlius. Jo tekstūra panaši į vaisių ledo, be to, jame nėra cukraus ir dažiklių.
Kaip pasigaminti arbūzų granitą
Arbūzų granitą galite pasigaminti iš šaldytų produktų. Tam įdėkite arbūzą į virtuvinį kombainą ir kelis kartus suplakite, kad suskiltų kubeliai, o tada juos nugremžkite nuo sienelių. Toliau smulkinkite arbūzą, kol susidarys sodrūs rausvi milteliai.
Granitą patiekite iš karto. Desertą galima apšlakstyti kondensuotu pienu arba apibarstyti aitriųjų paprikų, druskos ir cukraus mišiniu.
Įdomus faktas: „granita” – tai pusiau užšaldytų vaisių ledas su cukrumi. Panašus į šerbetą, bet tankesnės tekstūros. Desertas kilęs iš Sicilijos, bet turi arabiškų šaknų.
Arbūzų granita / Nuotrauka: pexels.com
Anksčiau Myas rašė, kaip užšaldyti šviežias braškes, kad jos nepavirstų milžinišku leduku.
Taip pat tinklaraštininkė pasidalijo patarimais, kaip laikyti uogas šaldytuve, kad ant jų neatsirastų pelėsio.
Jus taip pat gali sudominti:
Apie šaltinį: Paprasti receptai
2003 m. Elise Bauer įkūrė svetainę „Simply Recipes” kaip šeimos receptų tinklaraštį. Iš pradžių šis projektas buvo būdas atsigauti po ligos. Ilgainiui ji išaugo į vieną populiariausių kulinarinių svetainių, kurioje pateikiama daugiau kaip 3 000 išbandytų receptų, vadovų ir valgymo planų.
Per mėnesį „Paprasti receptai” turi daugiau nei 15 mln. lankytojų auditoriją.
„Visi mūsų receptai yra sukurti profesionalų, kruopščiai išbandyti ir pritaikyti gaminti tikrą maistą namuose, todėl ant jūsų stalo jie bus tokie pat skanūs, kaip ir ant mūsų. Pagrindinis mūsų tikslas – dalytis receptais, kuriuos norėsite gaminti vėl ir vėl”, – rašoma svetainėje.
Jei pastebėjote klaidą, paryškinkite reikiamą tekstą ir paspauskite Ctrl+Enter, kad praneštumėte redakcijai.