Kaip pasigaminti tikrą naminę grietinę: virėjas pasidalijo lengvu receptu

Namuose pagaminta grietinė nebus tokia tiršta kaip parduotuvėje pirkta, tačiau tai galima lengvai ištaisyti.

Nukopijuota nuoroda

Kaip pasigaminti naminės grietinės – Matto Tayloro receptas / Koliažas: My, nuotrauka: pixabay.com

Išmoksite:

  • Kokių ingredientų reikia grietinei pagaminti
  • Kaip pasigaminti tirštesnę naminę grietinę

Grietinė yra gana pigus ir lengvai prieinamas produktas. Jos galite nusipirkti parduotuvėje arba pasigaminti namuose. Savo „Youtube” kanale „In The Kitchen With Matt Taylor” virėjas iš JAV aiškina, kaip pasigaminti naminės grietinės.

Jei jums įdomu, kaip pasigaminti pieno miltelių, skaitykite: Kaip pasigaminti pieno miltelių namuose: šį triuką žino tik nedaugelis.

Kaip pasigaminti tikrą grietinę

Pirmiausia jums reikės švaraus stiklainio.

„Dabar paimkime vieną puodelį riebios plaktos grietinėlės. Tiesiog supilkite ją ten. Tada įpilkime 1/4 puodelio nenugriebto pieno. Geriausia naudoti nepasterizuotą, jei galite jo rasti, bet jei ne, naudokite įprastą nenugriebtą pieną”, – pasakojo Matas.

Toliau reikia įpilti 3/4 arbatinio šaukštelio baltojo acto.

„Actas sureaguos su pienu ir grietinėle, raugins ir sutirštins, suteikdamas padažui rūgštoką skonį”, – sakė virėja.

Sudėję visus ingredientus, stiklainį uždarykite dangteliu ir gerai pakratykite, kad viskas susimaišytų. Nenorite per stipriai trinti stiklainio – kitaip netyčia gausite sviesto.

„Dabar paimkite švarią šluostę ir uždenkite ja stiklainį. Pritvirtinkite jį gumyte, virvele, virvute ar kuo nors panašiu, kad nenuslystų. Palikite stiklainį kambario temperatūroje 24 valandoms. Kai mišinys sutirštės, nuimkite audeklą. Pastebėsite, kad viršuje jis tirštas, o apačioje šiek tiek vandeningas – jis sluoksniuotas. Tai normalu. Tiesiog paimkite didelį šaukštą ir viską sumaišykite, kol taps vientisa. Tada perkelkite į indą. Jūsų tiršta naminė grietinė paruošta, – pasakė Matas.

Naminė grietinė nebus tokia tiršta kaip parduotuvėje pirkta grietinė, nes gamybos proceso metu dedama dirbtinių tirštiklių.

Beje, gamindami naminę grietinę, vietoj acto galite naudoti citrinos sultis. Reikės maždaug dviejų ar dviejų su puse arbatinių šaukštelių.

Kai grietinė paruošta, ją reikia laikyti šaldytuve. Tinkamumo laikas – iki savaitės.

Žiūrėkite vaizdo įrašą – Kaip pasigaminti naminės grietinės:

Kiek grietinės pagaminama iš litro pieno

Vidutiniškai iš 9-10 litrų pieno gaunama apie vieną litrą grietinės. Taigi iš vieno litro pieno gaunama maždaug 0,1 litro grietinės.

Faktinis kiekis priklauso nuo pieno riebumo ir grietinės atskyrimo būdo: kuo riebesnis pienas ir kuo veiksmingesnis atskyrimas, tuo daugiau grietinės pagaminama (kartais iš litro labai riebaus pieno pagaminama iki ~150 ml).

5 įdomiausi faktai apie pieną / Infografika: My

Ko dedama į grietinę, kad ji būtų tiršta

Kaip padaryti naminę grietinę tirštesnę? Lengviausias ir labiausiai patikrintas būdas padaryti grietinę tirštesnę – pridėti želatinos.

Tam paimkite vieną maišelį (9-12 g), išmirkykite jį vandenyje, tada šiek tiek pašildykite, kol visiškai ištirps. Atvėsinę želatinos tirpalą atsargiai įpilkite į rūgpienio pagrindą.

Anksčiau Myas rašė, kaip tinkamai marinuoti svogūnus, kad jie nebūtų kartūs ir tiktų bet kokioms salotoms.

Jus taip pat gali sudominti:

Apie: „Youtube” kanalas „In the Kitchen with Matt”.

„Youtube” kanalą „In the Kitchen with Matt” valdo kulinaras ir vaizdo tinklaraštininkas Mattas Tayloras. Jis gyvena Arizonoje, JAV.

Daugiau nei 30 metų jis aistringai užsiima maisto gaminimu ir kepimu bei vaizdo įrašų kūrimu, o tai įkvėpė jį sujungti šiuos du pomėgius į maisto gaminimo + vaizdo įrašų formatą.

Pasak jo, jis siekia išmokyti visus, kaip pasigaminti skanių patiekalų namuose už prieinamą kainą, per daug neišlaidaujant.

„Galite išmokti gaminti gurmaniškus patiekalus, kurie yra tokie pat skanūs kaip restorano patiekalai, tiesiog savo namuose! Maisto gaminimas / kepimas gali būti neįtikėtina patirtis. Man tai laimės vieta, ji atpalaiduoja, leidžia susikaupti mintims (…) Man patinka gaminti, prisijunkite prie manęs šioje kelionėje”, – sako Matas.

Tayloras „Amazon” svetainėje išleido savo kulinarinę knygą „All Things Chocolate: 30 mano mėgstamiausių šokolado receptų” ir savo internetinėje parduotuvėje pateikė PDF versiją.

Kanalą „In The Kitchen With Matt” yra užsiprenumeravę 413 000 žmonių.

Jei pastebėjote klaidą, paryškinkite reikiamą tekstą ir paspauskite Ctrl+Enter, kad informuotumėte redakciją.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Naudingi patarimai ir gyvenimo triukai