Vištienos grynuoliai kaip „McDonald’s”: vaikai juos mėgsta ir reikalauja daugiau

Tūkstančiai vaikų mėgsta traškią mėsą traškioje duonelėje.

Skaniausių grybukų receptas / koliažas My, nuotrauka pexels

Traškūs grybukai yra mėgstamiausias milijonų žmonių visame pasaulyje patiekalas. Švelnios vištienos mėsos ir apetitą žadinančios duonos derinys tapo greito maisto klasika. Tai puiki galimybė pamaitinti vaiką. Kaip pripažįsta daugelis tėvų, net ir išrankūs vaikai, nemėgstantys mėsos, yra „McDonald’s” grynuolių gerbėjai. Pakartoti juos namuose nebus sunku.

Skaniausi vištienos grybukai – išsamus receptas

Šie produktai labai primena greito maisto užkandžius. Žinoma, „McDonald’s” neatskleidžia savo patiekalų receptų. Tačiau virėjai savarankiškai rado formulę, artimą originalui.

Paruoškite ingredientus, pvz:

  • Penki šimtai gramų vištienos filė;
  • du kiaušiniai;
  • keturis šaukštus miltų;
  • šimtas trisdešimt gramų džiūvėsėlių;
  • valgomasis šaukštas džiovinto malto česnako;
  • žiupsnelis ciberžolės;
  • žiupsnelis pipirų;
  • trys šaukštai sojų padažo;
  • du šimtai mililitrų saulėgrąžų aliejaus.

Vištieną nuplaukite ir supjaustykite išilgai pluošto vienodais, tvarkingais gabalėliais. 40 minučių marinuokite sojų padaže – tai suteiks mėsai būdingą sūrų skonį ir sultingumą. Jei neturite laiko, šį etapą galite praleisti – filė tiesiog pasūdykite.

Sumaišykite džiūvėsėlius su česnaku, ciberžole, pipirais ir supilkite į gilų dubenį. Į kitus du dubenėlius suberkite persijotus miltus ir plaktus kiaušinius. Marinuotus vištienos gabalėlius pirmiausia pamerkite į kiaušinį, tada į miltus, vėl į kiaušinį ir į džiūvėsėlius. Kiekvieną gabalėlį gausiai apvoliokite, kad plutelė priliptų prie mėsos.

Tada gabalėlius galima kepti arba skrudinti. Jei norite pasigaminti grynuolių kaip „McDonald’s”, užvirkite saulėgrąžų aliejų ir 2-3 min. pamerkite į jį gabalėlius. Tada sudėkite ant servetėlės, į kurią susigers riebalų perteklius. Patiekite patiekalą karštą su padažu, bulvėmis ar kitu garnyru.

Taip pat skaitykite:

Jei kepsite grynuolius orkaitėje, dėkite juos ant kepimo skardos ir kepkite 20 minučių 200º temperatūroje. Tai nėra klasikinis variantas, tačiau jis daug sveikesnis.

Naudingas patarimas: Jei turite blenderį arba kavos malūnėlį, duonos masę galite pasigaminti patys. Tiesiog sumalkite džiovintą duonelę į miltelius.

Jus taip pat gali sudominti naujienos:

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Naudingi patarimai ir gyvenimo triukai