Užtepkite ant duonos ir mėgaukitės: cukinijų ikrai su elementariu majonezu

Aksominės tekstūros švelnūs cukinijų ikrai yra puikus užtepėlė.

Cukinijų ikrų receptas / koliažas My, nuotrauka depositphotos.com, YouTube ekrano nuotrauka

Cukinijų ikrai yra daugelio ukrainiečių mėgstamas daržovių užkandis. Aromatinga kepintų daržovių pasta gaunasi tokia skani, kad vienu kartu nesunkiai galima suvalgyti nedidelį indelį.

Jums tikrai patiks neįprastas užkandžių variantas – cukinijų ikrai su majonezu. Šis padažas patiekalui suteikia ne vandeningą, o aksominę, vientisą tekstūrą. Jis taip pat sušvelnina pomidorų rūgštingumą. Pridėjus majonezo, užtepėlė tampa riebesnė ir ilgiau išsilaiko stiklainiuose.

Cukinijų ikrai su majonezu kaip parduotuvėje pirkti ikrai

Kepimui geriau rinktis jaunas daržoves minkšta odele. Jei yra tik senų vaisių, juos reikėtų nulupti ir išimti sėklas.

Dviem 0,5 l talpos stiklainiams reikės šių ingredientų:

  • vienas kilogramas cukinijų;
  • du svogūnai;
  • keturi šaukštai majonezo;
  • trys šaukštai pomidorų pastos;
  • trys šaukštai saulėgrąžų aliejaus;
  • valgomasis šaukštas (su šlifuokliu) cukraus;
  • pusė arbatinio šaukštelio druskos;
  • lauro lapų;
  • druskos, pipirų, prieskonių pagal skonį.

Taip pat reikės mėsmalės arba blenderio.

Cukinijas nuplaukite, nupjaukite uodegėles ir, jei reikia, nulupkite. Stambiai supjaustykite svogūnus. Keptuvėje įkaitinkite du šaukštus aliejaus ir 3-4 min. kepkite svogūnus, kol taps auksinės spalvos.

Apkeptas daržoves ir cukinijas du kartus sumalkite blenderiu arba mėsmale. Galite iš karto sudėti žalius svogūnus ir apsieiti be kepimo. Tačiau kepant cukinijų ikrai žiemai išeis skanesni. Į masę įmaišykite pomidorų pastą, majonezą, druską, cukrų, saulėgrąžų aliejų, prieskonių pagal skonį. Išgriebkite lauro lapą.

Perpilkite masę į puodą storomis sienelėmis ir virkite ant mažiausios ugnies apie 2 valandas. Retkarčiais pamaišykite, kad nepriliptų prie dugno. Būkite atsargūs: verdant karštas mišinys gali „iššauti”.

Taip pat skaitykite:

Kol cukinijų ikrai su majonezu dar karšti, sudėkite į sterilizuotus stiklainius ir užsukite apdorotais dangteliais. Apverskite dugnu į viršų ir uždenkite tuščiavidurius stiklainius storu apklotu, kol visiškai atvės. Po to juos galite perkelti į nuolatinę saugyklą. Užkandis laikosi apie 2 metus, o atidarius stiklainį – ne ilgiau kaip 7 dienas šaldytuve.

Naudingas patarimas: cukinijų ikrai bus dar skanesni, jei vietoj parduotuvėje pirkto majonezo įdėsite naminio majonezo.

Jus taip pat gali sudominti naujienos:

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Naudingi patarimai ir gyvenimo triukai