Tas pats daržovių troškinys su bulvėmis iš vaikystės: jį mėgsta sgusieji ir vaikai

Papasakosime, kaip pagaminti bulvių apkepą, kad jis nesubyrėtų ir išeitų skanus.

Troškinys su bulvėmis gali būti ruošiamas visai šeimai / nuotrauka depositphotos.com

Daugelis žmonių atmintyje turi maisto produktų, kuriuos išbandė, kai buvo maži. Ypatingą vietą tokiame sąraše užima bulvių troškinys kaip vaikų darželyje.

Šis patiekalas su traškia plutele ir minkštu viduriu asocijuojasi su šiluma, rūpesčiu ir šviesiomis dienomis, kai viskas buvo lengva ir paprasta. Nors laiko atsukti atgal neįmanoma, daržovių troškinys su bulvėmis padės vėl pasijusti jaukiai.

Yra labai daug šio patiekalo variantų. Vieni į jį deda kiaušinį, kiti – manų kruopų, grietinės ar dar ko nors. Parinkome receptą, kuris patiks ir sgusiesiems, ir vaikams.

Bulvių apkepas iš žalių bulvių

Šis patiekalas paruošiamas lengvai ir paprastai. Reikia paruošti produktus, juos sumaišyti ir dėti kepti į orkaitę. Štai bulvių apkepui reikalingi ingredientai:

  • trys kiaušiniai;
  • trys vidutinio dydžio bulvės;
  • vienas vidutinio dydžio pomidoras;
  • žaliųjų svogūnų;
  • svogūnai;
  • pipirai;
  • pusė puodelio augalinio aliejaus;
  • pusė puodelio pieno;
  • druskos;
  • pipirų mišinys;
  • pusantro puodelio miltų;
  • 50 g sūrio.

Į dubenį įmuškite kiaušinius. Bulves nulupkite, nuplaukite ir sutarkuokite stambia tarka. Gerai išspauskite iš jų skysčio perteklių ir sudėkite į kiaušinius. Viską išmaišykite.

Taip pat skaitykite:

Pomidorą supjaustykite vidutinio dydžio gabalėliais ir supilkite į dubenį. Į tą pačią vietą pasiųskite supjaustytas paprikas ir svogūnus, sumaišykite. Įjunkite 180 laipsnių temperatūros orkaitę.

Į daržoves supilkite aliejų ir pieną. Pagardinkite prieskoniais ir gerai išmaišykite. Tada supilkite miltus ir gerai išmaišykite. Kepimo formą išklokite kepimo pergamentu ir patepkite aliejumi. Sudėkite dubens turinį į formą ir ant viršaus pabarstykite tarkuotu sūriu. Kepkite 25-30 minučių.

Per šį laiką apkepas su sūriu ir pomidorais įgauna rudą plutelę, taip pat turi laiko iškepti viduje. Šis patiekalas puikiai tinka sotiems pietums ar vakarienei.

Jus taip pat gali sudominti naujienos:

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Naudingi patarimai ir gyvenimo triukai