Švelnus, nesudėtingas kavos pyragas: jį paruošti lengviau, nei manote

Papasakosime, kaip žingsnis po žingsnio namuose paruošti stebėtinai skanų ir aromatingą desertą.

Skanų kavos pyragą galite pasigaminti namuose / nuotrauka freepik.com

Pasaulyje yra daugybė skanių desertų, o jų gaminimas gali būti tikra meditacija. Geras variantas pasimėgauti yra Mary Berry kavos pyragas. Tie, kurie jį išbandė, pavadino jį neįprastu ir nuostabiu dėl skanaus įdaro.

Konkrečiai jam ruošiama lazdyno riešutų pralina. Pasirodo, tai nėra taip sudėtinga, jei turite patikrintą receptą. Tai gali būti desertas ypatinga proga arba tiesiog būdas pasilepinti šaltomis rudens dienomis.

Kavos pyragas – „Mary Berry” konditerių receptas

Norint pasigaminti šį nepaprastai skanų ir neįprastą desertą, nereikia pirkti brangių ir neįprastų produktų. Visi jie jau seniai pažįstami ukrainiečiams. Paruošimui imame:

  • valgomojo šaukšto kavos granulių;
  • šaukštas ką tik užvirinto vandens;
  • keturi kiaušiniai;
  • 225 g sviesto;
  • 225 gramų cukraus pudros;
  • 225 g miltų;
  • šaukštelis kepimo miltelių;
  • 100 g cukraus;
  • 75 g nesmulkintų lazdyno riešutų.

Be to, kremui pagaminti reikės kelių ingredientų. Tarp jų:

  • 1,5 valgomojo šaukšto kavos granulių;
  • 1,5 valgomojo šaukšto verdančio vandens;
  • 225 g suminkštinto sviesto;
  • 400 g cukraus pudros.

Norėdami pagaminti šokolado ir kavos pyragą, pirmiausia įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių. Dvi apvalias formas (20 cm skersmens) ištepkite aliejumi ir išklokite pergamentu.

Karštame vandenyje ištirpinkite kavos granules ir išmaišykite iki vientisos masės. Dideliame dubenyje suplakite kiaušinius, cukraus pudrą, miltus, kepimo miltelius ir kavos mišinį. Išplakite, kad susijungtų.

Kepkite 30 minučių, šiek tiek atvėsinkite, išimkite iš formelių ir palikite atvėsti ant grotelių.

Į puodą supilkite keturis šaukštus vandens ir suberkite cukrų. Virkite ant silpnos ugnies ir maišykite. Turėtumėte gauti sirupo konsistenciją. Tada padidinkite ugnį ir virkite, kol mišinys taps šviesiai auksinės spalvos. Supilkite į jį lazdyno riešutus, išmaišykite ir viską supilkite ant pergamentu išklotos kepimo skardos. Kai mišinys atvės, galite jį sulaužyti arba supjaustyti mažais gabalėliais.

Kremui kavą ištirpinkite karštame vandenyje ir išmaišykite iki vientisos masės. Dubenyje išsukite sviestą, palaipsniui supilkite kavos mišinį ir cukrų, kol taps lengvas ir purus.

Dabar pereikime prie kavos pyrago puošimo būdo. Dedame apatinę torto dalį ir aptepame ją dalimi kremo. Ant viršaus uždengiame antrąjį pyragą ir aptepame likusiu kremu. Viršų papuoškite pralinijomis. Jei norite, galite šiek tiek įdėti į vidų kaip įdarą.

Jus taip pat gali sudominti naujienos:

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Naudingi patarimai ir gyvenimo triukai