Šios salotos skanesnės nei Olivjė ir Šubos, be to, jos gaminamos iš paprastų produktų.
Šios salotos yra puiki alternatyva „Olivjė” / koliažas My, nuotr. depositphotos.com, screenshot
Pasaulyje yra daugybė įvairių skanių salotų, tačiau, kaip rodo praktika, žmonės dažnai metų metus gamina tuos pačius patiekalus. Kartais norisi valgyti kažką kuo artimesnio įprastam maistui, bet su nedideliais skirtumais dėl įvairovės.
Sugalvojome, kokias salotas gaminti vietoj Olivjė. Šis patiekalas leis mėgautis pažįstamu skoniu su naujomis ir šviežiomis natomis.
Ką gaminti vietoj „Olivier
Į šias salotas panašiausios yra „Stoličnyj”. Į ją taip pat įeina bulvės, morkos, kiaušiniai, žirneliai ir kiti pažįstami ingredientai.
Iš pirmo žvilgsnio ne visi gali suprasti, kuo skiriasi „Olivier” ir „Stolichnyj”. Tačiau esminis jų skirtumas turi įtakos ne tik skoniui, bet ir sotumui bei naudai. Visų pirma, vietoj dešros, kumpio ar kitos perdirbtos mėsos Stoličnyj verdama vištiena, jautiena ar veršiena.
Šis patiekalas pasirodo esąs labiau dietinis. Didelis baltymų kiekis lemia tai, kad šios salotos greitai suvalgomos. Joms paruošti reikia imtis:
- 300 g virtos vištienos filė, jautienos arba veršienos;
- 300 g konservuotų žaliųjų žirnelių;
- 300 g marinuotų agurkų;
- penki kietai virti kiaušiniai;
- 400 g virtų bulvių;
- 100 g virtų morkų;
- 200 g majonezo;
- 20 g žaliųjų svogūnų;
- druskos ir pipirų pagal skonį;
- pipirų grūdelių;
- lauro lapų.
Pirmiausia reikia paruošti produktus. Gerai nuplaukite bulves ir morkas ir virkite nenulupę odelės. Užvirus sumažinkite ugnį ir virkite apie 30 minučių. Paruoštumą patikrinkite peiliu. Nusunkite vandenį ir palikite daržoves atvėsti. Tada jas galima nulupti.
Išverskite žirnelius į sietelį, kad išsiskirtų skysčio perteklius.
Taip pat skaitykite:
Atskirame puode užvirkite vandenį. Įberkite druskos, lauro lapą ir porą pipirų. Į puodą įdėkite filė arba jautienos/ veršienos gabalą. Virkite, kol bus paruošta, nugriebkite putas. Tada išvirusi mėsa turi visiškai atvėsti.
Ją, bulves, morkas ir agurkus supjaustykite kubeliais. Nuplaukite žaliuosius svogūnus ir juos smulkiai supjaustykite. Viską supilkite į dubenį. Sudėkite žirnelius.
Kiaušinius reikėtų išimti iš anksto, kad jie sušiltų iki kambario temperatūros. Išvirkite juos kietai (apie 10 minučių) ir sudėkite į šaltą vandenį. Kiaušinius nulupkite, supjaustykite kubeliais ir sudėkite į dubenį.
Padažykite salotas majonezu ir perdėkite jas į dubenėlius. Viršų papuoškite žaliaisiais svogūnais. Jei pageidaujate, galite juos pakeisti svogūnais. Dėl to vietoj Olivjė gausime gardžias salotas, kurios patiks jūsų artimiesiems.