Desertas „Anna Pavlova” iš pirmo karto pasirodys skanesnis nei restorane: paprastas receptas.

Tokį tortą galite paruošti net jei neturite konditerijos patirties.

Anna Pavlova – pyragas, kurį dievina beveik visi / koliažas My, nuotr. depositphotos.com

Anna Pavlova – desertas, kurį mėgsta daugelis moterų. Švelni beza, sviestinis kremas ir citrinų varškė puikiai dera tarpusavyje, sukurdami neįtikėtiną skonių simfoniją. Jei visada bijojote net priartėti prie šio recepto, dabar jau nebijokite – papasakosime, kaip iškepti pyragą iš pirmo karto.

Anksčiau pasakojome, kaip pagaminti Kijevo pyragą.

Kaip paruošti Anos Pavlovos desertą – šefo technologija

Mary Berry recepte naudojami visi tie patys ingredientai kaip ir klasikiniame variante, tačiau šefė pridėjo savo noanse – vyno acto.

Sudedamosios dalys: 1:

  • 350 g cukraus pudros;
  • šeši kiaušinių baltymai;
  • 1 šaukštelis krakmolo;
  • 1 šaukštelis vyno acto;
  • 600 ml dvigubos grietinėlės;
  • 50 gr cukraus pudros;
  • uogos.

Atvėsusius baltymus supilkite į šaltą sausą dubenį ir plakite mikseriu iki purumo, palaipsniui įmaišydami cukraus pudrą, kol masė pradės tirštėti. Atskirame dubenyje sumaišykite krakmolą ir actą, tada nenustodami plakti supilkite į baltymus.

Nuo plaktų baltymų kokybės tiesiogiai priklauso, koks desertas išeis „Anna Pavlova” – pagal klasikinį receptą siūloma, kad masė neturėtų tekėti iš dubens. Jei plakti baltymai pasirodė skysti, vadinasi, į indą pateko vandens arba trynių. Viską teks išmesti ir gaminti iš naujo, todėl būkite atsargūs.

Ant kepimo skardos, išklotos kepimo pergamentu, uždėkite konditerinį žiedą arba kepimo formą. Į formą sudėkite merengę, išlyginkite, viduje padarykite nedidelį įdubimą. Iš karto dėkite į iki 160 laipsnių įkaitintą orkaitę, tada sumažinkite kaitrą iki 140 laipsnių ir kepkite vieną valandą. Galite orientuotis pagal savo orkaitės ypatumus – kartais reikia šiek tiek daugiau laiko. Pyragas turi išlikti baltas, bet sukietėti. Kai taip atsitiks, palikite jį orkaitėje, kol visiškai atvės bent valandą, o geriau – per naktį.

Taip pat skaitykite:

Sveikiname, jau beveik paruošėte Anos Pavlovos desertą – jau įvaldėte tešlos receptą. Tada pagaminkite kremą plakant cukraus pudrą ir grietinėlę iki tirštos masės. Jei norite, galite įdėti vanilės pastos arba vanilės ekstrakto. Paruoštą kremą dėkite į torto įdubimą, ant viršaus užberkite šviežių uogų ir mėtų lapelių. Prieš patiekdami desertą supjaustykite porcijomis ir apibarstykite cukraus pudra.

Jus taip pat gali sudominti naujienos:

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Naudingi patarimai ir gyvenimo triukai