Tokį tortą galite paruošti net jei neturite konditerijos patirties.
Anna Pavlova – pyragas, kurį dievina beveik visi / koliažas My, nuotr. depositphotos.com
Anna Pavlova – desertas, kurį mėgsta daugelis moterų. Švelni beza, sviestinis kremas ir citrinų varškė puikiai dera tarpusavyje, sukurdami neįtikėtiną skonių simfoniją. Jei visada bijojote net priartėti prie šio recepto, dabar jau nebijokite – papasakosime, kaip iškepti pyragą iš pirmo karto.
Anksčiau pasakojome, kaip pagaminti Kijevo pyragą.
Kaip paruošti Anos Pavlovos desertą – šefo technologija
Mary Berry recepte naudojami visi tie patys ingredientai kaip ir klasikiniame variante, tačiau šefė pridėjo savo noanse – vyno acto.
Sudedamosios dalys: 1:
- 350 g cukraus pudros;
- šeši kiaušinių baltymai;
- 1 šaukštelis krakmolo;
- 1 šaukštelis vyno acto;
- 600 ml dvigubos grietinėlės;
- 50 gr cukraus pudros;
- uogos.
Atvėsusius baltymus supilkite į šaltą sausą dubenį ir plakite mikseriu iki purumo, palaipsniui įmaišydami cukraus pudrą, kol masė pradės tirštėti. Atskirame dubenyje sumaišykite krakmolą ir actą, tada nenustodami plakti supilkite į baltymus.
Nuo plaktų baltymų kokybės tiesiogiai priklauso, koks desertas išeis „Anna Pavlova” – pagal klasikinį receptą siūloma, kad masė neturėtų tekėti iš dubens. Jei plakti baltymai pasirodė skysti, vadinasi, į indą pateko vandens arba trynių. Viską teks išmesti ir gaminti iš naujo, todėl būkite atsargūs.
Ant kepimo skardos, išklotos kepimo pergamentu, uždėkite konditerinį žiedą arba kepimo formą. Į formą sudėkite merengę, išlyginkite, viduje padarykite nedidelį įdubimą. Iš karto dėkite į iki 160 laipsnių įkaitintą orkaitę, tada sumažinkite kaitrą iki 140 laipsnių ir kepkite vieną valandą. Galite orientuotis pagal savo orkaitės ypatumus – kartais reikia šiek tiek daugiau laiko. Pyragas turi išlikti baltas, bet sukietėti. Kai taip atsitiks, palikite jį orkaitėje, kol visiškai atvės bent valandą, o geriau – per naktį.
Taip pat skaitykite:
Sveikiname, jau beveik paruošėte Anos Pavlovos desertą – jau įvaldėte tešlos receptą. Tada pagaminkite kremą plakant cukraus pudrą ir grietinėlę iki tirštos masės. Jei norite, galite įdėti vanilės pastos arba vanilės ekstrakto. Paruoštą kremą dėkite į torto įdubimą, ant viršaus užberkite šviežių uogų ir mėtų lapelių. Prieš patiekdami desertą supjaustykite porcijomis ir apibarstykite cukraus pudra.