Tikrasis Kijevo pyragas pasirodys namuose iš pirmo karto: „tas pats” receptas pagal GOST.

Paruošti skanėstą lengviau, nei atrodo.

Kijevo pyragą galima lengvai pasigaminti namuose / nuotrauka depositphotos.com

Kijevo pyragas daugeliui ukrainiečių asocijuojasi su mūsų šalies sostine, į kurią anksčiau reikėdavo važiuoti norint paragauti šio deserto. Laimei, dabar jo galima nusipirkti bet kuriame mieste, o dar geriau – pasigaminti patiems. Tai nėra taip sudėtinga, kaip daugelis mano.

Kaip pasigaminti Kijevo pyragą – GOST receptas

Svarbiausia šiame deserte yra odelė ir kremas. Abu ingredientus svarbu padaryti teisingai, kitaip nieko neišeis. Kijevo tortą galės paruošti bet kuri šeimininkė – receptas nėra sudėtingas, tačiau reikia laikytis laiko ir technologijos.

SVARBU: Pyragui reikia dviejų 21 ir 24 cm formų arba dviejų tokio pat skersmens konditerinių žiedų.

Pyragų ingredientai:

  • C1 vištienos kiaušinių baltymai – 220 g;
  • baltojo cukraus – 255 gramai;
  • vanilinio cukraus – 1 šaukštelis;
  • kvietinių miltų – 50 g;
  • lazdyno, anakardžių arba žemės riešutų – 200 gramų.

Šarlotės kremo ingredientai:

  • vištų kiaušinių tryniai – 2 vnt;
  • kambario temperatūros geriamojo vandens – 40 ml;
  • baltas sutirštintas pienas – 240 g;
  • minkšto sviesto – 400 gramų;
  • kakavos miltelių – 50 gramų;
  • vanilinio cukraus arba vanilės esencijos – 1 šaukštelis.

Iš pradžių atrodo, kad Kijevo pyragą galės iškepti tik konditeris – 1956 m. receptas atrodo kaip užduotis su žvaigždute. Vis dėlto mėgstamą saldumyną galima iškepti iš pirmo karto, jei laikysitės visų taisyklių.

SVARBU: Prieš ruošdami Kijevo pyragą, brandinkite baltymus. Tai reiškia, kad 220 g baltymų reikia sudėti į sausą dubenį ir palikti juos bent per naktį kambario temperatūroje, o geriau – tris dienas.

Pirmiausia riešutus susmulkiname blenderiu iki stambių trupinių, tada atskirame sausame dubenyje sumaišome juos su miltais ir 200 g cukraus. Kitame dubenyje, visiškai sausame, mikseriu iki putų išplakame baltymus, tada, neišjungdami mikserio, supilame 55 g cukraus. Plakite iki standžių viršūnių, tai užtruks apie 10-15 minučių. Tada silikonine sausa mentele atsargiai įmaišykite riešutų mišinį į baltymus.

Formelių dugnus išklokite pergamentu, jų neriebaluokite, į kiekvieną formelę po lygiai sudėkite mišinio. Dėkite į 150 laipsnių įkaitintą orkaitę ir kepkite 90 minučių neatidarydami durelių. Pasibaigus laikui, išimkite pyragėlius ir palikite juos formelėse per naktį arba 24 valandas kambario temperatūroje.

Pirmąją pusę padarėme, ir turime beveik paruoštą Kijevo tortą – klasikinis receptas numato ir kremą „Šarlotė”, kuriuo aptepsime tortus. Jį reikėtų paruošti prieš pat surenkant tortą. Tam į puodą supilkite trynius ir vandenį. Išmaišykite iki vientisos masės, supilkite kondensuotą pieną ir vanilinį cukrų arba esenciją. Išmaišykite plakikliu, pastatykite ant ugnies ir nuolat maišydami virkite, kol sutirštės. Svarbu kremo neperkaitinti, kitaip tryniai „susigers”. Sirupo tirštumą lengva patikrinti – tam reikia į puodą įmerkti medinį šaukštą ir perbraukti pirštu. Jei lieka dryželis, sirupas jau paruoštas. Perpilkite jį į dubenį, kad sustabdytumėte kaitinimo procesą, sandariai uždenkite maistine plėvele ir atvėsinkite iki kambario temperatūros.

Taip pat skaitykite:

Minkštą sviestą švariu mikseriu išsukite iki kreminės konsistencijos, tada, neišjungdami mikserio, po šaukštelį supilkite sirupą. Pabaigoje pusę kremo perpilkite į švarų dubenį, o į likusią pusę įmaišykite kakavą. Dar kartą suplakite mikseriu.

Išimkite tortus iš formų ir didesnįjį apipjaukite iki reikiamo dydžio. Likusius trupinius susmulkinkite rankomis. Pirmąjį pyragą patepkite baltu kremu, ant viršaus uždėkite antrąjį pyragą, šonus patepkite sviestu ir viršų aptepkite šokoladiniu kremu. Šonus pabarstykite nuo tortų likusiais trupiniais. Jei norite, galite palikti šiek tiek šokoladinio kremo, kad galėtumėte jį perkelti į konditerinį maišelį ir padaryti papuošimus ant viršaus, tačiau tai nebūtina. Paruoštą desertą per naktį pamerkti į šaldytuvą ir tada patiekti. Taip gavote nuostabų Kijevo tortą – receptą namuose, kaip matote, lengva pakartoti.

Jus taip pat gali sudominti naujienos:

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Naudingi patarimai ir gyvenimo triukai