Labai paprastas ir skanus paruošimas, kuriam nereikia vargti su stiklainiais.
Senelės žiemos ruošimas / koliažas My, nuotrauka depositphotos.com
Ruduo – puikus metas ruošti konservus. Skanūs ir paprasti pusgaminiai žiemai yra patogūs, nes visada žinote jų sudėtį. Kai žiemą po ranka neturėsite šviežių daržovių, tikrai padėkosite sau už pastangas.
Papasakosime, kaip pasigaminti barščių paruošimą žiemai be kopūstų ir burokėlių. Jį taip pat galima naudoti sriuboms, troškiniams, plovui, troškintiems kopūstams ir daugeliui kitų patiekalų. O pagrindinis recepto pliusas yra tas, kad jis ruošiamas formelėse, skirtose šaldikliui. Jums nereikės sterilizuoti stiklainių ir ieškoti laikymo vietos.
Barščių gamyba žiemai ledo formelėse
Neįprastas daržovių ruošimas žiemą / My koliažas, ekrano nuotrauka tiktok.com/@olena.khrupina5
Nestandartinio patiekalo receptu pasidalijo tinklaraštininkė OlenAdel „Tik Tok”. Pasak jos, šis padažas yra senas jos močiutės receptas. Moteris parodė, kaip galima lengvai paruošti daržoves ledo kubelių pavidalu ir naudoti žiemą.
Paprasti preparatai žiemai be sterilizacijos ir stiklainių ruošiami iš šių produktų:
- du dideli pomidorai;
- vieną papriką;
- vieną svogūną;
- trys skiltelės česnako;
- druskos, pipirų, cukraus, prieskonių pagal skonį;
- šaukštas saulėgrąžų aliejaus;
- ryšulėlis krapų.
Visas daržoves reikia kruopščiai nuplauti ir nulupti. Pomidorus tam tikslui rekomenduojama perpjauti iš viršaus kryžiaus forma ir užpilti verdančiu vandeniu, o tada nuimti odelę. Iš paprikų pašalinkite sėklas. Visas daržoves sudėkite į blenderio indą ir sumalkite iki vientisos masės.
Ant viryklės pastatykite storadugnę keptuvę ir supilkite aliejų. Kaitinkite ant didelės ugnies, tada sudėkite daržovių mišinį ir sumažinkite degiklį iki silpnos ugnies. Užvirkite ir virkite 5 minutes.
Paruoštus barščius atvėsinkite iki kambario temperatūros. Paragaukite ir pagal skonį įberkite druskos, cukraus ir pipirų, taip pat smulkiai supjaustytų krapų. Tada atvėsusį mišinį šaukštu supilstykite į ledo formeles.
Taip pat skaitykite:
Žiemai paruoštas daržoves sudėkite į šaldiklį ir laikykite tol, kol reikės gaminti patiekalą. Jei visas patiekalas netelpa į indą, likusią dalį galite sudėti į mikrobangų krosnelėje sterilizuotą stiklainį.
Padažą naudokite taip: likus kelioms minutėms iki virimo pabaigos į puodą įdėkite 2-3 kubelius, kad jie ištirptų ir susimaišytų su kitais ingredientais.