Kopūstai, rauginti sūryme savo sultyse, gaunasi sodraus skonio ir maloniai traškūs.
Traškūs rauginti kopūstai pagaminami vos per valandą / koliažas My, nuotraukos freepik.com, tiktok.com/@mamasvitlana
Rauginti kopūstai stiklainyje – paprastas būdas be didelio vargo paruošti skanų ir sveiką užkandį. Patikrintu receptu, kuriuo pasidalijo ukrainietė, gautu iš mamos ir močiutės. Vos valanda laiko – ir ant stalo turėsite butelį kopūstų.
Anksčiau taip pat pasakojome, kaip paruošti raugintus agurkus kaip statinėje – paprastas receptas.
Rauginti kopūstai – 3 litrų stiklainio receptas
Šaltuoju metų laiku kaip tikras atradimas rauginti kopūstai – greito užkandžio receptas, kurį savo vaizdo įraše parodė ukrainiečių šeimininkė Svetlana.
Jums reikės (3 litrų stiklainiui):
- 3 kg kopūstų;
- 1 kg morkų;
- druskos – pagal skonį (turėtų būti sūri pagal skonį);
- 5-6 lauro lapelių;
- 5-6 gabalėliai raudonėlio pipirų (žirnelių).
Susmulkinkite kopūstus ir morkas, sumaišykite ir pasūdykite. Įdėkite lauro lapą ir kvapiuosius pipirus. Sudėkite į stiklainį, pripildami jį prispauskite. Sūrymo nereikia – verdant kopūstai išleis sultis, kuriose jie rūgsta.
Taip pat skaitykite:
Palikite šiltoje vietoje 2-3 dienas. Kiekvieną dieną kopūstą iš viršaus pradurkite (pvz., peiliu), kad išsiskirtų dujos.