Naminiai rauginti kopūstai: 3 litrų stiklainio receptas tik už 45 UAH (vaizdo įrašas)

Kopūstai, rauginti sūryme savo sultyse, gaunasi sodraus skonio ir maloniai traškūs.

Traškūs rauginti kopūstai pagaminami vos per valandą / koliažas My, nuotraukos freepik.com, tiktok.com/@mamasvitlana

Rauginti kopūstai stiklainyje – paprastas būdas be didelio vargo paruošti skanų ir sveiką užkandį. Patikrintu receptu, kuriuo pasidalijo ukrainietė, gautu iš mamos ir močiutės. Vos valanda laiko – ir ant stalo turėsite butelį kopūstų.

Anksčiau taip pat pasakojome, kaip paruošti raugintus agurkus kaip statinėje – paprastas receptas.

Rauginti kopūstai – 3 litrų stiklainio receptas

Šaltuoju metų laiku kaip tikras atradimas rauginti kopūstai – greito užkandžio receptas, kurį savo vaizdo įraše parodė ukrainiečių šeimininkė Svetlana.

Jums reikės (3 litrų stiklainiui):

  • 3 kg kopūstų;
  • 1 kg morkų;
  • druskos – pagal skonį (turėtų būti sūri pagal skonį);
  • 5-6 lauro lapelių;
  • 5-6 gabalėliai raudonėlio pipirų (žirnelių).

Susmulkinkite kopūstus ir morkas, sumaišykite ir pasūdykite. Įdėkite lauro lapą ir kvapiuosius pipirus. Sudėkite į stiklainį, pripildami jį prispauskite. Sūrymo nereikia – verdant kopūstai išleis sultis, kuriose jie rūgsta.

Taip pat skaitykite:

Palikite šiltoje vietoje 2-3 dienas. Kiekvieną dieną kopūstą iš viršaus pradurkite (pvz., peiliu), kad išsiskirtų dujos.

Jus taip pat gali sudominti naujienos:

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Naudingi patarimai ir gyvenimo triukai