Gardi makaronų sriuba su vienu prieskoniu taps dar skanesnė.
Ką dėti į sriubą dėl skonio / koliažas My, nuotr. depositphotos.com, pixabay
Apetitiška sriuba su vištiena puikiai sušildo rudenį ir leidžia greitai pamaitinti gausią šeimą. Vištienos filė sotina sultinį vitaminais ir suteikia nepakartojamą skonį. Nors receptas žinomas visiems, yra būdų, kaip jį padaryti dar skanesnį. Paskelbėme išsamų receptą ir papasakojome, kaip pagerinti sriubos skonį.
Anksčiau rašėme, kiek laiko virti pirmiesiems patiekalams skirtą vištienos filė, kad ji netaptų „guminė”.
Klasikinė vištienos sriuba su slaptais prieskoniais
Patarimą, kaip pagerinti patiekalo skonį ir aromatą, paskelbė „Express” interneto svetainė, cituodama kulinarijos ekspertę Christiną Manian. Kad sriuba taptų turtingesnė ir įgautų gražią spalvą, šefė pataria įdėti ciberžolės. Su ja sultinys įgauna unikalų, šiek tiek muskuso skonį ir nuostabų auksinį atspalvį. Malonus priedas – prieskonis yra labai sveikas.
Vištienos sriubai su vermišeliais pagal šį receptą reikia šių ingredientų:
- viena vištienos filė;
- dvi bulvės;
- vieną morką;
- vieną svogūną;
- šaukštas saulėgrąžų aliejaus;
- devyniasdešimt gramų makaronų;
- lauro lapas;
- pusė arbatinio šaukštelio ciberžolės;
- druskos, pipirų ir kitų prieskonių pagal skonį.
Vištieną virkite apie valandą, kol ji suminkštės. Kad sultinys būtų aromatingesnis, galite imti mėsos dalis su kaulais ir oda. Likus 25 minutėms iki virimo pabaigos sudėkite kubeliais supjaustytas bulves ir lauro lapą.
Morkas supjaustykite pusžiedžiais, svogūnus mažais kubeliais. Sudėkite daržoves į keptuvę su įkaitintu aliejumi. Kepkite 3-4 minutes, bet prieš tai įberkite ciberžolės. Ekspertas paaiškina, kad kaitinant prieskonį „ištirpsta” jo skonis, ir paprasta vištienos sriuba virs prabangiu patiekalu. Jei norite, kad patiekalas būtų aštresnis, ciberžolės kiekį galite padidinti.
Taip pat skaitykite:
Į sultinį sudėkite kepsnį ir daržoves, kai bulvės bus pusiau išvirtos. Tada sudėkite vermišelius. Pasūdykite, pagardinkite pipirais ir išvirkite iki tobulo skonio. Virkite dar 7-10 minučių ir išimkite „lauro lapą”. Rekomenduojama patiekalą kuriam laikui palikti po dangčiu, kad prisitrauktų.
Vištienos makaronų sriubą patiekite su smulkintais žalumynais ir džiūvėsėliais. Nustebsite, kokia ji skani.