Pagal šią technologiją bet kuri namų šeimininkė galės namuose pasigaminti „virtos” dešros.
Nebūtina pirkti virtos dešros parduotuvėje – ją galima pasigaminti patiems / My koliažas, ekrano nuotrauka
Daktarišką dešrą mėgsta daugelis ukrainiečių ir, žinoma, perka parduotuvėje. Tačiau nedaugelis žino, kad naminę virtą dešrą lengva pasigaminti namuose. Taip galėsite pasigaminti produktą be „chemijos”, visiškai natūralų, kurio skonis bus geresnis nei pirktinio.
Naminė daktariška dešra iš vištienos – receptas
Norint, kad naminė daktariška dešra būtų būtent tokia, kokios norite – skani ir sultinga, reikia griežtai laikytis paruošimo technologijos, taip pat namuose rasti tuščią plastikinį pusantro litro talpos butelį.
Sudedamosios dalys: 1:
- viena žalia vištiena;
- druskos, pipirų – pagal skonį;
- keturi lauro lapai;
- juodųjų pipirų žirnelių;
- 30 gramų želatinos;
- 300 ml sultinio;
- 100 ml burokėlių sulčių;
- du svogūnai;
- dvi morkos;
- bet kokie mėsos prieskoniai;
- 1 šaukštelis džiovintų česnakų.
Prisiminkite, kaip pasigaminti naminę daktarišką dešrą – receptas labai paprastas, patikrintas per daugelį metų. Pirmiausia į puodą reikia išdėlioti vištieną, užpilti šaltu vandeniu ir uždėti ant viryklės. Kai skystis užvirs, išpilkite pirmąjį sultinį kartu su putomis ir vištieną vėl užpilkite švariu vandeniu. Įdėkite lauro lapą, druskos, du nuluptus nesmulkintus svogūnus, dvi nuluptas nesmulkintas morkas ir pipirų žirnelius. Uždenkite dangčiu, pastatykite ant silpnos ugnies ir virkite, kol suminkštės.
Tada išimkite vištieną ir daržoves iš sultinio ir jį perkoškite, atskirdami 250-300 ml skysčio. Želatiną supilkite į atskirą indą su karštu sultiniu, gerai išmaišykite ir atidėkite į šalį. Likusį sultinį supilkite į kitą indą, pvz., didelę matavimo taurę.
Taip pat skaitykite:
Išimkite vištieną ir susmulkinkite – tai galite padaryti rankomis, atskirti pluoštus. Morkas supjaustykite apskritimais ir sudėkite į dubenį su vištiena. Žalius burokėlius perbraukite per sulčiaspaudę arba sutarkuokite tarka, kad išsiskirtų sultys. Į dubenį su vištiena ir morkomis supilkite maltus juoduosius pipirus, džiovintą česnaką ir sultinyje esančią želatiną. Į jį supilkite dar 300 ml „gryno” sultinio ir burokėlių sultis. Tada viską sutrinkite panardinamuoju maišytuvu iki vientisos masės. Galiausiai supilkite mišinį į švarų ir sausą 1,5-2 l plastikinį butelį, prieš tai nupjovę jo kaklelį.
Įdėkite preparatą į šaldytuvą 10 valandų arba per naktį. Ryte perpjaukite butelį kanceliariniu peiliu ir pažiūrėkite, kokią naminę daktarišką dešrą gavote – receptas, kaip matote, labai paprastas, bet gaminys gaunasi neįtikėtinai skanus.

