Nuostabius blynus be angliavandenių labai lengva pagaminti.
Kuo galima pakeisti miltus blynams / koliažas My, nuotr. depositphotos.com
Jei kada nors susimąstėte, ar galima blynus kepti be miltų, atsakymas – taip. Kai kuriuose receptuose jie pakeičiami manų kruopomis, avižiniais dribsniais (avižiniai blynai) arba krakmolu. Taip pat yra variantų visiškai be angliavandenių. Tokių blynų be miltų skonis skiriasi nuo klasikinių ir labiau primena omletą. Tačiau jie leidžiami laikantis dietos ar sergant diabetu.
Blynai be miltų ir be krakmolo
Šiame recepte naudojami tik du pagrindiniai ingredientai: kiaušiniai ir minkštas sūris. Taip pat pasiruoškite saulėgrąžų aliejaus blynams kepti ir mikserį tešlai plakti.
Taigi, tešlai reikės šių ingredientų:
- Keturi maži arba trys dideli kiaušiniai;
- šimtas penkiasdešimt gramų kreminio sūrio.
Iš nurodyto produktų kiekio iškepsite maždaug dešimt vidutinio dydžio blynų.
Kiaušinius ir sūrį iš šaldytuvo išimkite iš anksto. Kad tešla būtų vientisa, jie turi būti kambario temperatūros. Jei norite, kad produktai būtų birūs, įberkite žiupsnelį kepimo sodos, taip pat druskos ir cukraus pagal poreikį.
Į blenderio indą įmuškite kiaušinius, sudėkite kreminį sūrį, įberkite sodos ir druskos. Supilkite cukrų ir druską, priklausomai nuo to, kokių saldžių blynų norite. Mišinį plakite, kol jis taps visiškai vientisas ir glotnus. Įpilkite ir šaukštą aliejaus. Vėl išmaišykite ir palikite šiek tiek pastovėti.
Stipriai įkaitinkite keptuvę su trupučiu aliejaus. Reikia gerai apskrudinti, kad produktai nesuplyštų. Pilkite po pusę samčio tešlos ir kepkite plonus, auksinius blynelius.
Taip pat skaitykite:
Paruoštus produktus pageidautina valgyti iš karto, nes jie greitai genda. Išoriškai jie yra beveik tokie patys kaip įprasti, o skoniu panašūs į sūrio kiaušinius.
Įdaryti blynus be miltų galima bet kokiu įdaru, tiek saldžiu, tiek sūriu. Jie gerai dera su bananais ir sutirštintu pienu, o raudona žuvis tinka nesaldiems įdarams.

