Švelnių cukinijų ikrų receptas.
Nuoroda nukopijuota
Cukinijų ikrai – receptas / koliažas: My, nuotrauka: depositphotos.com/
Siūlome jums paprastų ir greitų cukinijų ikrų receptą, reikalaujantį minimalių pastangų. Patiekalas gaunasi švelnus ir aromatingas tiek karštas, tiek šaltas. Ypač skanu su skrudintos duonos su žolelėmis gabalėliu.
Laidos „Snidanku z 1+1” eteryje Ruslanas Seniurkinas parodė, kaip vos per 30 minučių paruošti cukinijų ikrus.
Jus gali sudominti: Skanus užkandis: užtepėlė ant duonos iš paprasčiausių ingredientų – puikūs pusryčiai
Cukinijų ikrai – receptas
Ingredientai:
- Cukinijos – 500 g
- Morkos – 150 g
- Svogūnai – 150 g
- Česnakas – 1 skiltelė
- Kečupas – 35 g
- Augalinis aliejus – 35 g
- Cukrus – 0,5 valg.
- Druska – 0,5 šaukštelio.
- Actas – 0,5 valg.
- Prieskoniai – pagal skonį
Jaunas cukinijas be didelių sėklų supjaustykite kubeliais, morkas nulupkite ir sutarkuokite, svogūnus smulkiai supjaustykite.
Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų ir pakepinkite svogūną, kol suminkštės.
Supilkite morkas, kelias minutes troškinkite, sudėkite cukinijas ir kepkite uždengę dangčiu.
Į patiekalą suberkite druską, cukrų, hopli-suneli, raudonėlius pipirus ir trintą česnaką, dar 20 min. palaikykite ant vidutinės ugnies.
Kai visos daržovės suminkštės, sutrinkite jas trintuvu iki vientisos masės. Supilkite kečupą ir actą, dar kartą išmaišykite ir kelias minutes kaitinkite.
Galite patiekti, mėgaukitės!
Žiūrėkite vaizdo įrašą, kaip pasigaminti cukinijų ikrus:
Jus gali sudominti:
Jei pastebėjote klaidą, paryškinkite reikiamą tekstą ir paspauskite Ctrl+Enter, kad informuotumėte redakciją.