Kaip namuose lengvai pasigaminti girą iš cikorijų: labai paprastas ir greitas receptas

Kuo naudingas cikorijų kisielius – ką svarbu žinoti apie šį neįprastą gaivųjį gėrimą.

Nukopijuota nuoroda

Kaip pasigaminti rūgpienį iš cikorijų / Koliažas: My, nuotrauka: Pixabay/klimkin, Pixabay/stafichukanatoly

Išmoksite:

  • Kaip pasigaminti puikų cikorijų kisielių
  • Naudingosios cikorijų savybės rūgpienyje
  • Kada reikėtų atsisakyti kvaso iš cikorijų

Cikorijų rūgpienis yra gaivinantis, nesudėtingas gėrimas, kurį galite pasigaminti savo rankomis vos per kelias valandas.

Skaitykite mūsų medžiagą „Ar galima kasdien valgyti barščius: netikėtas atsakymas jus tiesiog pražudys”.

Myos straipsnį apie tai, kaip pasigaminti tobulą cikorijų kisielių.

Sirupo paruošimas

Į didelį puodą (bent 6 litrų) supilkite vandenį ir užvirinkite. Sumažinkite ugnį iki vidutinės, suberkite cukrų ir maišykite, kol ištirps.

Virimas

Virkite sirupą 3-5 minutes, jei atsiranda putų, jas nuplaukite. Kai nustos putoti, nukelkite puodą nuo ugnies – šis terminis apdorojimas padės atsikratyti kenksmingų bakterijų.

Ingredientų pridėjimas

Į karštą vandenį supilkite cikorijas, išmaišykite. Leiskite atvėsti iki ne aukštesnės kaip 35 °C temperatūros (galite tiesiog palaukti, kol atvės iki kambario temperatūros). Tada sudėkite citrinos rūgštį ir mieles, dar kartą išmaišykite.

Fermentacija

Mišinį palikite 2 valandas tamsioje vietoje kambario temperatūroje. Puodą uždenkite marle, kad į jį nepatektų vabzdžių. Per tą laiką kas pusvalandį gėrimą maišykite. Šio etapo pabaigoje turėtų atsirasti fermentacijos požymių: šnypštimas, putos ir būdingas rūgštus kvapas.

Išpilstymas į butelius

Atsargiai supilkite gėrimą į švarius plastikinius butelius, nesulaikydami nuosėdų. Viršuje palikite 5-6 cm tarpą. Prieš uždarydami butelį šiek tiek suspauskite, kad skystis pasiektų kaklelį ir į butelį nepatektų oro.

Kaip alternatyvą galima naudoti stiklinius indus su kaproniniais dangteliais arba dekanterius, tačiau tokiu atveju gėrimas bus mažiau gazuotas ir jo negalima laikyti ilgiau nei dvi dienas.

Brandinimas

Palikite butelius 3-6 valandas tamsioje patalpoje kambario temperatūroje. Gėrimas bus paruoštas kitam etapui, kai buteliai bus tiesūs ir tvirti liečiant.

Atvėsinimas

Perkelkite butelius į šaldytuvą arba rūsį ir atvėsinkite 3-4 valandas. Tuomet girą galima gerti.

Naudingosios cikorijų savybės rūgpienyje

Cikorijų rūgpienis yra malonaus, šiek tiek kartaus skonio ir suteikia daug naudos organizmui. Jame yra inulino – natūralaus prebiotiko, kuris padeda normalizuoti cukraus kiekį kraujyje. Taip pat padeda virškinti, mažina cholesterolio kiekį ir palaiko imuninę sistemą.

Kada vengti cikorijų raugo

Cikorijų vartoti draudžiama žmonėms, alergiškiems šiam augalui – galimas gleivinių patinimas ir uždegimas. Gėrimo taip pat nerekomenduojama vartoti esant šioms būklėms:

  • venų varikozė;
  • hemorojus;
  • inkstų ar šlapimo pūslės akmenys;
  • gastritas ir pepsinė opaligė;
  • bradikardija (lėtas širdies plakimas);
  • žemas kraujospūdis.

Nėščios moterys taip pat turėtų susilaikyti nuo cikorijų gėrimų gėrimo.

Naminis duonos rūgpienis: paprastas virėjo receptas

Šefas Klopotenko pasidalijo paprasčiausiu būdu, kaip namuose pasigaminti gardų duonos rūgpienį. Jums reikės tik kelių ingredientų: šiek tiek cukraus, žiupsnelio mielių, ruginės duonos (pavyzdžiui, „Borodinskij”) ir švaraus vandens.

Mielių dėti nereikia – ruginėje duonoje jau yra natūralių mielių kultūrų, kurios, esant tam tikroms sąlygoms, pačios pradės fermentacijos procesą.

Vienas iš paruošimo variantų: 2 g šviežių mielių ir 70 g cukraus 200 ml vandens. Visa tai supilama į stiklainį ir paliekama natūraliai fermentuotis 10 dienų maždaug 12 °C temperatūroje.

Svarbu: stiklainis turi būti uždengtas dangteliu, kad galėtų išsiskirti anglies dioksidas. Jei dangtelis užsukamas per stipriai, dėl viduje esančio spaudimo jis gali nuplėšti dangtelį.

Žiūrėkite vaizdo įrašą – iš ko gaminamas tradicinis kisielius:

Kvasas arba kisielius yra tradicinis slaviškas gėrimas, gaunamas „gyvosios” fermentacijos būdu. Kvasas daugiausia buvo gaminamas iš ruginių miltų arba ruginės duonos ir salyklo.

Kaip atskirti tikrąjį kvasą? Naudingi Konstantino Grubičiaus patarimai 1+1.

Anksčiau Myas pranešė statinės „greitojo” kvaso receptą. Legendinį statinės kvasą galima pasigaminti namuose. Gėrimu galima mėgautis jau po 6 valandų.

Priminsime, anksčiau buvo pranešta, kada geriausia gerti rūgpienį. Kai lauke nuolat tvyro didesnis nei +30 karštis, ranka nevalingai tiesiasi į šaltą gėrimą.

Jus gali sudominti tokie tekstai:

Apie šaltinį: „Snidanok z 1+1”

„Snidanok z 1+1” – 1+1 televizijos kanalo 1+1 ryto laida, kurią rengia „1+1 Media”. Programa trunka tris valandas ir yra ilgiausia tiesioginė rytinė laida Ukrainoje. „Snidanok z 1+1” eteryje pateikiamos naujienos, pramogos, naudingi patarimai ir interviu su įdomiais svečiais. Pasak Vikipedijos, programą sudaro kelios rytinės TSN laidos.

„Snidanok z 1+1” turi savo muzikos studiją, todėl laidoje skamba gyva muzika. „Snidanku z 1+1” „YouTube” kanalą prenumeruoja daugiau nei 500 000 vartotojų.

Jei pastebėjote klaidą, paryškinkite reikiamą tekstą ir paspauskite Ctrl+Enter, kad informuotumėte redakciją.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Naudingi patarimai ir gyvenimo triukai