Greitai, be rūpesčių paruošiami blyneliai be tarkavimo – sudėtingiausio recepto veiksmo.
Kaip sutarkuoti bulves drapanikams be tarkos / koliažas My, nuotr. depositphotos.com
Draniki priklauso tiems patiekalams, kuriuos malonu valgyti, bet nemalonu gaminti. Ilgai tarkuoti bulves – reikalas ne pats įdomiausias. O jei bulvytės mažos ir jų daug, procesas virsta kankinimu.
Laimei, yra būdas gerokai supaprastinti receptą. Žinant, kaip gaminti blynus, jei neturite trintuvo, bus malonu gaminti. Ir ši gudrybė turės įtakos skoniui tik į gerąją pusę. Tokie derinukai būna ypač švelnūs.
Greiti tinginių blynai
Bulvėms smulkinti vietoj tarkavimo aparato naudojame blenderį arba virtuvinį kombainą, tačiau patogiausia naudoti mėsmalę. Be pagrindinio ingrediento, galima pridėti kitų daržovių (morkų, cukinijų, burokėlių) ar maltos mėsos, lengvai sukuriant naujas patiekalo variacijas. Malti užtrunka ne ilgiau kaip 10 minučių, o dar 10 minučių užtenka kepti, ypač jei gaminate nedidelį kiekį.
Mes vartojame šiuos produktus:
- kilogramas bulvių;
- didelis svogūnas;
- kiaušinis;
- šaukštas miltų;
- saulėgrąžų aliejaus;
- druska, pipirai, prieskoniai pagal asmeninę nuožiūrą.
Bulvės ir svogūnai nuplaunami, nulupami, supjaustomi stambiais savavališkais gabalais. Drapanikių pagrindą pertriname per mėsmalę. Jei norite gauti trupinių struktūrą, vieną kartą perkoškite per stambų tinklelį. Jei norite švelnių ir vientisų produktų, sumalkite du kartus.
Jei bulba pasidarė sultinga ir išleido daug sulčių, tuomet skysčio perteklių nusausinkite per sietelį. Tada į bulvių masę įberkite druskos, prieskonių, įmuškite kiaušinį ir šaukštą miltų. Viską greitai išmaišykite, kol mišinys nesudrėko. Miltų galite naudoti daugiau – jei produktai visiškai nelaiko formos, įberkite dar vieną šaukštą.
Į stipriai įkaitintą keptuvę įpilkite porą šaukštų aliejaus ir supilkite tešlą. Kepkite draniki be tarkių 2-3 minutes iš abiejų pusių ant didelės ugnies. Pageidautina paruoštą užkandį dėti ant popierinių servetėlių, kad susigertų nereikalingi riebalai.
Taip pat skaitykite:
Prie deraunų rekomenduojama patiekti grietinės, šakočių arba grybų, tačiau jie labai skanūs ir vieni. Jei norite, tešlą derašams galite užšaldyti ir pasigaminti naminių pusgaminių.
Anksčiau rašėme, kaip pasigaminti nuostabius moliūgų darius, kol tęsiasi moliūgų sezonas. Jie tokie pat skanūs kaip ir bulviniai.